Ne-am reparat strada. Dar tu ești tot bou!

„Mica stradă” Șaua Verde nu a fost NICIODATĂ reabilitată de către cetățenii care își au domiciliul aici. Piatră și-au pus locuitorii de pe Intrarea Șaua Verde, care este perpendiculară pe „mica stradă” Șaua Verde și paralelă cu Aleea Bazei.

strazi Buftea

Locuitorii Aleeii Bazei și-au pus singuri pietriș în mandatul lui Stoica, anul 2009, urmați fiind la scurt timp de cei de pe Intrarea Șaua Verde.  Ultima dintre ele are cinci case. Și printre cei care au dat bani ca să nu înoate în mocirlă sunt și eu. Primăria a venit cu pietriș la un an după și cel care era omul primarului de atunci, nu a făcut decât să consemneze că s-a băgat piatra. Deoarece pietruirea se făcuse deja, pe banii noștri, al celor care au decis că până la Dumnezeu te mănâncă sfinții și că dacă vrei confort, bagi mâna în buzunar.  Ce să-i faci, nu toți locuitorii României cred că au numai drepturi și „niema” obligații. Și nu toți stau cu mâna întinsă la autorități sau la cine știe ce fonduri, care „li se cuvin”, unii mai pun mâna și-și fac singuri! Dacă au nevoie. Deh, chestie de cultură, de educație…

Copy of Yeti_1

Copy of santuri_5

Copy of pietris_3

Strada Șaua Verde, cuprinsă între Aleea cu Brazi și Strada Independenței, a fost reabilitată pe la mijlocul mandatului lui Stoica, pe vremea când camioanele cu pietriș curgeau cu generozitate la vale, fiind aduse de „știm noi cine”, la ordinul „știm noi cui” și supravegheate de „cine trebuie”. Toți sunt în viață, unii stau și pândesc din umbră, dirijează, alții se dau profesioniști pe saitul de la șaormerie. Și șaormarul știe, dar tace mâlc, căci „tăcerea” sa a fost și este condiționată de valoarea chiriei pe care o plătește la puiangeria din centru.

pietris

Domnul Decu a trimis și pe adresa Bufteni.ro sesizarea cu pricina. Am considerat ca aducerea la cunoștință a cuprinsului ei, către factorii de decizie competenți, e o mișcare mai înțeleaptă decât „scandalul din paharul cu apă” iscat de șaormar. Cu ce ajuta unmatrial pus pe site? Căci vorba dulce, mult aduce. Dar deh, când te adresezi unui public consumator de „Can-Can” și „Libertatea”, nu ai ce pretenții să emiți! Șaormărică, nu te mai umfla în pene că ți se taie maioneza!

mail Decu

Lucrările de introducere a apei potabile, canalizării etc nu aparțin Primăriei Buftea. Instituția respectivă, în frunte cu primarul ales, nu au niciun cuvânt de spus în această direcție! Ei nu sapă străzi, nu bagă țevi, nu pun robineți de apă. Eliberează autorizația de construcție și fac recepția străzii LA FINAL DE LUCRARE. RAJA Constanța, operatorul de apă și canal din Buftea, (adus aici pe timpul fostului primar, de către acesta și apropiații săi, care acum se dau ca fiind împotrivă – vezi foto final), este unicul care decide când și unde se efectuează lucrările, în funcție de planul pe care-l are, în funcție de necesități și de o logică a lucrărilor. Nu sunt inginer, deci nu știu dacă RAJA procedeează sau nu cum trebuie. Cert este însă că Buftea este plină de părerologi și pricepuți, care dacă ar fi după mine ar fi trebuit lăsați cu buda în fundul curții și cu puțul în ogradă, căci dacă le tragi apă, nu le convine că sapi, dacă le bagi canalizare, nu le convine că e pe dreapta și nu pe stânga, dacă le pui asfalt, după ce o viață întreagă au stat în mocirlă, nu le place pentru că nu are densitatea pe care o are asfaltul de pe autostrăzile din Germania. Și nici marcaje galbene reflectorizante. Ci albe.

E cam la fel cu stilul neojurnalismului făcut între două șaorme, din locația aia de 16 metri pătrați, fără a merge să vezi cu ochii tăi despre ce scrii. Sau măcar să consulți Google Maps, zic…

Raja Buftea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.