Neluțu – Vijelia care a străbătut Buftea – ep.3: Vântul strâmbării

Recent, unicul consilier local independent din istoria Consiliului Local Buftea, cel  cu zero proiecte inițiate, zero interpelări productive, zero idei fezabile, zero realizări personale sau profesionale, a „dat nas în nas” cu fostul primar, Neluțu. Așa sună enunțul inutilului, realitatea însă este că a stat amărâtul ăsta și a bătut DN7 până când, înttr-o zi, când Neluțu a deschis geamul camerei de la Bordelul Tiriștilor, unde tocmai terminase de desăvârșit o centuristă ieftină (că doar nu era să facă două greșeli consecutive: să plătească și a doua, suma să fie consistentă) – și l-a zărit.

Vântul strâmbării

Lovestory pe după ghenă = „Vântul strâmbării”

A fost dragoste la prima vedere, ar putea scrie un celebru nuvelist, care tocmai a debutat editorial cu nuvela Mieluțu. Nu a fost însă așa! Cei doi se cunosc bine, mai ales Tobiță, care știe că a ajuns, accidental, consilier local, în urma voturilor pe care Neluțu nu le-a putut fructifica, fiind descalificat din precedenta cursă electorală.

Amândoi propovăduiesc „Vântul schimbării”, o realitate care nu are nicio legătură cu celebra piesă a trupei Scorpions (Neluțule, nu e film cu bătaie, e piesă rock), amândoi s-au contestat reciproc, s-au scuipat, s-au bălăcărit și acum se pupă. Asta ca să vedeți care este nivelul de josnicie, lipsă de coloană vertebrală, lipsă de bun simț și maximă ipocrizie a celor doi. Amândoi sunt avizi după putere, recunoaștere, apreciere, în realitate amândoi fiind doar niște gunoaie pe care vântul le-a plimbat de colo până colo, pentru ca într-un moment, să le înghesuie la adăpostul unui zid. Zid care de data asta a fost cel al gardului de beton, identic cu cel al grădiniței de lângă Știrbey, că doar provin ambele din același lot, plătite cu aceiași bani etc… Este de fapt „Vântul strâmbării”, vântul care desparte și mai apoi adună mizeriile, gunoaiele, iluziile.

Cei doi pun așadar bazele unei alianțe la fel de nefirești precum cea a unei cepe cu un stârv de broască. Motivele sunt clare: Neluțu are nevoie de expunere, cea pe care „Scrotul la vedere” nu prea i-o aduce, Tobiță are nevoie de voturi, cele pe care Sexpressul nu le prea produce.

Vântul strâmbării

Ce se va întâmpla?

Alianța ceapă-broască nu va rezista doi ani! Tobiță va reduce la tăcere Scrotul, deoarece doar el are voie să dea ora exactă în internetul buftean. Așa crede el, dar fie și un lup mâncat de ouă! Evident că Tobiță nu agreează „colectivul redacțional” al Scrotului, cu șeful de șantier de acolo având mai multe coliziuni de-a lungul timpului. Îl va executa și acesta se va întoarce să scrie recenzii despre calitatea pizzei de la „Antene” din Studio, că e la un pas de casa lui.

Neluțu nu va ceda iluzia puterii și Tobiță nu va accepta să fie vioara a doua, deoarece el crede că este gaura de la covrig. Se vor certa și se vor anihila reciproc. Iar dacă cumva, alianța asta de culoarea curcubeului va rezista doi ani, fix a doua zi după alegeri, Tobiță va fi executat de Neluțu, la fel cum a făcut-o înainte cu zeci de alți foști apropiați ai săi și se va întoarce la nimic, de unde va emite alte păreri „competente”, de această ată fără mandat de consilier local.

Vântul strâmbării

Despre Tobiță am scris destul, el este așa cum îl știți: inutil. Neluțu?

Despre celălalt nu s-a scris încă destul, el tocmai reușind să devină „interesant” pentru cei care-l cunosc, prin faptul că, mizerie umană cum îl știți, a coborât până într-acolo încât să înregistreze convorbiri telefonice private și mai apoi să publice fragmente din acestea pe pagina Scrotului. Abia aștept înregistrările cu Tobiță, care și el s-a dedat la aceste acțiuni – nepedepsite până acum.

Hai cu „Vântul strâmbării”, lemne și pietre după voi!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.