Transmisia live a ședințelor de consiliu. Pro și contra

Se știe că Robin Hood-ul local, pe numele de scenă Bogdan Tobă, este un vajnic petiționar. El caută și culmea, chiar găsește, fel de fel de chestii de reclamat. Că doar d’aia l-a pus lumea acolo, nu-i așa? Acum vrea să se dea în spectacol în fața unui public și mai larg, pentru a-și etala veleitățile artistice și de aceea își dorește transmisia live a ședințelor de consiliu. De aici până la un post local „Tobă TV” nu e decât un pas!

Bogdan Tobă

În ultima vreme, consilierul local „independent„ bogdan Tobă a cam neglijat Buftea, fiind implicat în fel de fel de sesizări și reclamații la nivelulUAT Crevedia, unde întrezărește el un locușor încare s-ar putea aciua după ce toate corăbiile buftene i se vor fi înecat. Numai că, așa cum el stă cu geana lipită de vizorul tuturor, iată că și alții îl au în target.

Inutilul consilier, care pare pus acolo (în CL Buftea) numai ca să-și dea importanță și să caute „afaceri tenebroase” care-l au ca țintă pe primarul Gheorghe Pistol, a decis el că e musai ca ședințele CL Buftea să fie transmise live. Pe ce bază a decis el, nici măcar un medic psihiatru sau un psiholog nu ar putea s-și dea seama! Asta pentru că dacă cetățenii ar fi cu adevărat interesați de ceea ce crede Tobă că stă ascuns în spatele proiectelor și hotărârilor de consiliu, ar veni, fizic, la ședințe. Dar aici nu vine decât o parte din corul bocitoarelor lui Tobă, două-trei tăntițe trecute binișor de prima tinerețe, care se prefac că sunt atente la cea ce se discută și mai mult, mimează că și înțeleg. Și câțiva membri ai partidelor politice nereprezentate în CL. Adică 2-3 cetățeni.

Mai mult, cu transmisiunile astea live sunt câteva probleme destul de delicate, pe care Tobă le știe, dar nu le vrea publice:

  • dreptul la imagine – fiecare consilier local are dreptul la propria imagine, la fel ca orice alt cetățean de rând. Dacă unui singur consilier local i se pare că acest drept la imagine îi este încălcat, transmisiunile live devin indezirabile. Se aplică și celor prezenți în sală, căci și ei au dreptul respectiv, am mai scris asta.
  • dreptul de a se apăra de atacurile ulterioare la imagine – de fapt aici stă toată schema lui Tobă! El știe că orice transmisiune live poate fi interceptată și evident înregistrată. Asta își și dorește! Să poată mai apoi prelucra anumite părți, scoase din context, pe care să le comenteze el, ca mare vlogger și blogger în viață ce este! Și să pară doct și important, cu presupunerile sale demne de „Teoria conspirației” din apusul „Război Rece”. Luați ca exemplu fotografiile luate de pe net ale diverșilor săi opozanți sau contestatari – publicate alături de comentarii nelalocul lor, înregistrările audio ilegale, pe care mai apoi le-a făcut publice, conversații private pe care le-a adus în fața lumii, fără a se sinchisi să ascundă numerele de telefon sau numele participanților sau cel mai recent caz, fragmentul de înregistrare din emisiunea la care a participat primarul Gheorghe Pistol, difuzată pe postul Antena 1, pe care l-a editat abil, pentru a-l pune pe edil într-o lumină nefavorabilă. Deci asta vrea Tobă: circ și pâine!
  • costurile transmisiunior – evident, acest lucru se face profesional, că doar nu vorbim despre filmarea unei repetiții a celebrei trupe buftene „Destin Satanic”, care se poate realiza și cu un telefon mobil. Cine plătește toată această tevatură? Cameraman, sunetist, instalație de sunet, captură, echipament, transmisie etc?  Căci deunăzi – ca mai de fiecare dată- s-a opus la cheltuirea banului public pe proiecte pe care el,personal, nu le-a înțeles. Acum ne apucă să aruncăm cu banii pe fereastră ca să devină Tobă un mic rapsod local? Eventual să le facem celebre și pe componentele backing-ului vocal din „Corul Bocitoarelor”? Un fel de campanie de imagine efectuată pe bani publici? Păi nu domnul Tobă îl acuza mereu pe primar că-și face campanie și imagine pe bani publici? Acum e normal, e legal? Câtă ipocrizie…

 

Alte câteva aspecte interesante

Se știe că Tobă o arde premium pe banii părinților. Dar suma încasată de o firmă de contabilitate care-și trăiește cu greu zilele, este neînsemnată. Nu-l poate susține pe Tobă! Dar, dintr-o dată Bogdănel are bani de deplasări, de postări sponsorizate pe Facebook, echipament de firmă, AirPods (doar astea costă 400$)  și alte aroganțe. Evident că nu va recunoaște că este plătit cu bani din afara orașului, de către entități care au anumite interese zonale. Dar acum este plătit (și) din banii buftenilor. Și ajunge domnul Tobă fix în poziția pe care a criticat-o deseori: cea a celor plătiți din bani publici, care efectuează anumite acțiuni în interes privat, cu țintă, dedicație, direcție etc.

Pe cale de consecință, dacă s-a implicat în stoparea dezvoltării celei mai importante companii de pe raza comunei Crevedia, respectiv Vitall, aici a folosit din plin banii buftenilor. Postările sponsorizate de pe Facebook stau mărturie.  Și de aici și numărul mare de semnatari ai petiției. Însă la Buftea, lasă că merge și așa! Adică, după ce că nu e nimeni inetresat de transmiterea live a ședințelor CL, petiția sa adunând cu greu 100 de semnatari, banii buftenilor nu s-au dus în direcția orașului! S-au dus la Crevedia! Aici, la Buftea, campania lui Tobă a fost lăsată să crească natural. Cam atât contează buftenii pentru consilierul „independent” Tobă! Sau nu s-a încasat încă salariul de consilier? Mea culpa!

Concluzii

Așadar, argumente pro:

  • niciunul

Argumente contra:

  • lipsă interes din partea buftenilor
  • costuri prea ridicate pentru ceva ce nu interesează pe nimeni
  • dreptul la imagine al celor filmați
  • protejarea imaginii de eventualele defăimări ulterioare venite via Radio Șanț Expres șamd
  • și aer mai fi câteva, dar nu este etic, moral și normal să râdem de defectele unui consilier local

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.