L-ați votat pe Tobă? Ați votat niște ONG-uri!

Acum că a trecut febra campaniei electorale și aproape a trecut și cea post electorală, să ne întoarcem nițel atenția către candidatul nostru „preferat”, Tobă, cel care își umflă mușchii precum un adevărat Mister Universe la câștigarea Titlului Mondial. De parcă „realizarea” sa nu ar fi tot un balon  de săpun umflat cu o pompă aproape invizibilă.

 

Cine este Tobă și cine îl susține?

Prin cercurile avizate, circulă o informație stranie, dar care, odată cercetată amănunțit, ridică niște semne serioase de întrebare. Potrivit acestei informații, există  structuri bine organizate, care acționează preponderent în comunitățile locale unde populația însumează cifre în jurul a 20 de mii de locuitori. Aici își desfășoară activitatea câte un „Tobă”, un „șaormar” sau un „contabil la mama acasă”.

Și să nu credeți că aceștia „funcționează” gratis” Chiar dacă aproape 2000 de bufteni sau „bufteni” au pus ștampila pe „independentul” Tobă, cu gândul că e sărac dar cinstit, că e onest și că îi pasă de comunitate, că de aia e implicat, ne pare extrem de rău să vă spulberăm visurile despre „Făt Frumos călare pe cal alb”! Tobă e doar un spân călare pe o bicicletă scumpă, pe care i-au plătit-o ONG-urile din spatele său. Ahh, și cu un set de tobe noi, pe care orice șomer și le poate permite, nu-i așa?

Totul se rezumă la bani

Chiar dacă la început a pornit ca un fel de Robin Hood și activitatea sa era, să zicem doar pentru faimă, rapid, a descoperit că poate face bani din chestia asta. Dacă la început încasa bani pentru reclamă sau de ce nu, ca să nu scrie deloc despre una, despre alta, Tobă a ajuns să încaseze bani grei pentru joaca de-a „justițiarul”. Ba mai mult, are suport logistic, juridic, nu doar financiar!

Este un exercițiu simplu: căutați pozele din anul 2008 când a început să facă pe revoluționarul. Îmbrăcat din Dragonul Roșu, bătând la un set de tobe pe care nu le primesc ăia nici la piața de vechituri,  cu adidași din colecția „Chinezul a vâslit cu spor”, a început să măcăne vrute și nevrute. Mai timid așa, pentru că era nesusținut și îi era teamă că pielea sa fără valoare va ajunge să atârne într-un băț oarecare.

Iată-l pe Tobă, pe vremea când „nevasta” îl ducea să vadă lumea dar încă nuavea și bani de haine.

Au intrat banii!

De îndată ce a fost racolat, poziția sa se schimbă. Devine mai incisiv, mai intolerant și își stabilește ținte la care mai demult nici nu îndrăznea să ridice privirea-i tulbure de ura faptului că este un inutil fără valoare. Cu conturile golite de praf, parcă și „opoziția” începe să capete sens, nu-i așa?!

Trecând peste mașina pe care a primit-o „compensație la moștenire” de la vărul Daniel, după ce își falimentează șaormeria pe care a deschis-o tot cu bani de împrumut, ținuta lui Tobiță, acțiunile sale, nu tind să scadă, răpus fiind de foame, ci dimpotrivă!

Încep să apară haine scumpe, de firmă, șapcă și echipament Under Armour, treninguri Puma, Nike, bicicletă scumpă, suport de bicicletă pentru mașină, haine de firmă, încălțări care valorează -perechea, cât tot șifonierul din anul 2008, echipament pentru sport, de calitate, scump etc. În locul „săpunierei” de aparat foto cu care se lăuda că face poze mai șmechere decât alții cu DSLRuri, apare un telefon scump, de ultimă generație, cu cameră foto performantă și acces non stop la internet. Cam multe îmbunătățiri pentru cineva care are trecut ca venit, pe declarația de interese, că a încasat 15.000 lei pe an, de la firma mămicii, sub formă de salariu lunar. Chestie dealtfel falsă, deoarece Revisal continuă să arate că firma respectivă are un singur angajat, pe mama-contabil. O fi împărțit cei 20.000 lei din dividende!

Mai mult, de vreun an fiind burlac cu acte în regulă, nu poate să se ascundă nici sub fusta soției, care da, câștigă consistent la locul ei de muncă. Și Tobiță are și doi copii minori, care deh, politican de carton sau nu, trebuie întreținuți cumva…

Care e rolul unui „Tobă”?

ONG-urile din spatele nenumăraților tipi de genul „Tobă” se asigură că aceștia organizează proteste, instigă la ură de toate felurile, iar dacă li se răspunde cu aceeași monedă, apelează la oprobiul public, pozând în victime. Atunci apre cohorta de postaci plătiți, care-l susțin pe „Tobiță” cel aflat la ananghie. După ce trece „pericolul”, cohorta” se mută la alt „Tobiță” aflat în pericol. Observați scăderea drastică a comentariilor și like-urilor de pe pagina „ilustrului” politician Tobă.

Și nu numai asta! Tobă se ocupă de răspândirea de știri false, denaturate sau relatate parțial, cu povești scoase din contex.  Manipulează populația pentru a crea o stare de nesiguranță, învrăjbire și sciziune a ei. Fac un fel de muncă de sabotare a instituțiilor de drept și mai ales de stat de pe raza localităților în care își desfășoară activitatea, pentru a crea haos și neîncredere în administrația locală sau de ce nu, când e nevoie, în cea județeană.

Vreți să știți pe cine ați votat? Întrebați-l pe Tobă! El a încasat bani buni pentru asta, arătând cu degetul înspre alții, pentru a distrage atenția. El are taget!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.