Fotbalul american ajunge si in Buftea

Inca o premiera va avea loc in urmatoarea perioada in Buftea. Un meci de fotbal american se va desfasura sambata, 28 mai, ora 11, pe Stadionul „Constantin Balalau” din Buftea. Intrarea va fi libera.

fotbal american buftea
Partida va opune echipele Bucharest Warriors si Cluj Crusaders si va conta pentru etapa a 5-a a Campionatului National de Fotbal American. Echipa gazda va fi considerata Bucharest Warriors, prima echipa de fotbal american din Romania, infiintata in anul 2007. Echipa bucuresteana are o traditie in a promova sportul cu balonul oval, atat in Bucuresti, cat si in imprejurimi, de-a lungul timpului evoluand pe teren propriu pe stadioane din Bucuresti, Clinceni, Pantelimon si acum Buftea.
Campionatul de Fotbal American se afla la a 7-a editie, anul acesta fiind inscrise in competitie doua echipe din Bucuresti – Warriors si Rebels si cate o echipa din Cluj-Napoca (Crusaders), Timisoara (89ers) si Targu Mures (Monsters).
Cele doua echipe ce vor fi adversare, ocupa in prezent locurile 2 si 4 in clasament, in functie de rezultatul acestui meci, urmand a se stabili semifinalistele. Finala Campionatului National de Fotbal American va avea loc pe Stadionul de Rugby Ghencea pe data de 25 Iunie si, probabil, va fi transmisa in direct la TV.
Anul trecut, finala a avut loc pe Stadionul Cluj Arena si a fost castigata de echipa Bucharest Rebels, care a invins cu scorul de 2-0 chiar pe Cluj Crusaders, astfel incat, vom avea ocazia sa urmarim la lucru vicecampioana Romaniei. Pe de alta parte, si Bucharest Warriors sunt o echipa intarita fata de anul trecut, acestia transferand anul acesta 3 jucatori si coordonatorul ofensivei de la campionii Bucharest Rebels. Ne asteptam, asadar, sa urmarim un meci incins, cei care vor urmari pe viu partida, avand ocazia sa vada un sport spectaculos si barbatesc.
In SUA, fotbalul american este sport national, cel mai iubit si cel mai urmarit, Superbowl-ul (finala campionatului) fiind o afacere ce se traduce pe scurt in 70 de mii de spectatori, peste 110 milioane de telespectatori si 5 milioane de dolari 30 de secunde de publicitate.

*Preluare din Adevarul ilfovean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.