Elevii din Buftea au învățat cum se face compostul de Ziua Culturii Naționale

În cadrul proiectului Laboratorul Verde Buftea, Asociația CSR Nest a marcat data de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, printr-o acțiune de creștere a culturii ecologice în rândul elevilor din clasele I-III de la școlile din Buftea, prin valorificarea brazilor de Crăciun.

Laboratorul Verde Buftea este un proiect-pilot care va contribui la îmbunătățirea peisajului urban din Buftea prin realizarea a două grădini urbane recreativ-terapeutice.

Astfel, cu sprijinul Primăriei Buftea – prin echipa General Public Serv, o parte din brazii rămași după sărbătorile de iarnă au fost mărunțiți cu ajutorul unui utilaj special de tocare. În cadrul acțiunii, copiilor participanți li s-a arătat practic cum se pot valorifica brazii rămași de la Crăciun, dar și crengile și frunzele uscate căzute din copaci. Demonstrația „verde” a avut loc în curtea Palatului Copiilor și Elevilor Ilfov – locul unde se amenajează una dintre cele două grădini. Materialul rezultat a fost colectat și urmează să se transforme în compost în țarcurile amenajate aici. După descompunerea acestora, compostul rezultat va fi folosit ca îngrășământ pentru florile, arbuștii și plantele decorative din cele două grădinile urbane.

 

„Considerăm că educația de mediu și cultura ecologică sunt o prioritate a noastră, a tuturor. Le mulțumim tuturor celor implicați în această acțiune – cadre didactice, elevi, reprezentanți ai administrației locale și ai comunității din Buftea – pentru că împreună, am făcut un pas spre atingerea unui obiectiv important al educației ecologice: implicarea comunității în adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător. Prin acest proiect ne dorim să prezentăm cât mai multe informații utile despre grădinărit urban și compostare, care să poată fi puse în practică de locuitorii din Buftea, dar și de toți cei interesați de acest domeniu,” spune Sergiu Sebesi, președintele Asociației CSR Nest.

Proiectul Laboratorul Verde Buftea este susținut prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – un fond lansat împreună cu Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR), finanțat de Lidl România și implementat la Buftea prin Fundația Comunitară București. Proiectul, realizat de Asociația CSR Nest, beneficiază de finanțare în valoare de 50.500 RON.

 

 

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează în jur de 10.500 de magazine și mai mult de 150 de centre în 29 de țări la nivel mondial. Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a-și îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura un viitor mai

bun pentru societate și mediu. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, concentrându-se pe 5 piloni de activitate: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

 

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest este o organizație românească, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naționalitate sau filosofice, supusă legislației române în vigoare, înființată în anul 2010. Misiunea Asociației este aceea de a oferi soluții și servicii atât sectorului neguvernamental cât și celui corporatist prin promovarea responsabilității sociale în rândul societății civile și al companiilor. De asemenea, asociația își mai propune să contribuie la progresul social și cultural, educațional și turistic al României precum si la promovarea unui comportament responsabil fata de mediu.

Despre Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În opt ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 400 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei). Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.

Despre Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Fondul pentru un viitor mai bun în Buftea face parte din programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, ce va oferi finanțare pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din șase orașe (Brașov, Cluj, Buftea, Brăila, Vaslui și Oradea). Demersul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin 6 fundații comunitare: Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Brașov, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară Iași, Fundația Comunitară Oradea și Fundația Comunitară Galați.

Despre Federația Fundațiile Comunitare din România

Federația “Fundațiile Comunitare din România” (F.F.C.R.) are rolul de a reprezenta și a susține toți membrii săi pentru schimbare socială. F.F.C.R. asigură mecanisme pentru atragerea de fonduri, comunicarea activității, generarea și diseminarea ideilor comunitare, monitorizarea și evaluarea activităților în sprijinul fundațiilor partenere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.