Cum îți construiești un fond de urgență

Oricât de puține riscuri financiare ai lua, este inevitabil să apară situații neprevăzute care să îți dea planurile peste cap. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să îți construiești un fond de urgență, indiferent de vârsta pe care o ai. Fie că vorbim de un cont de economii, fie de o sumă de bani pe care o ții sub saltea, vei fi mult mai liniștit dacă vei avea niște bani puși deoparte pentru zile negre.

Un prim pas ar fi să te gândești la o sumă inițială de la care vrei să pornești. Dacă vrei să pui mai mulți bani deoparte și apoi să adaugi în fiecare lună mai puțin, atunci poți opta pentru un împrumut  rapid de la credpro.bg. Același lucru îl poți face și dacă ai mai multe datorii. Te poți împrumuta de suma inițială pentru a plăti datoriile și apoi vei pune deoparte restul. Astfel, nu vei mai folosi scuza că trebuie să îți plătești întâi datoriile și apoi vei pune bani deoparte.

Cum îți construiești un fond de urgență

O tehnică des folosită este cea bulgărelui de zăpadă. Începi cu o sumă inițială și apoi de la lună la lună adaugi câte puțin pentru mări fondul. Foarte important este să îți stabilești un target pe o perioadă de timp. Astfel, vei ști că de la salariu la salariu trebuie să pui niște bani deoparte.

Fondul de urgență nu este un fond de economii în care strângi bani pentru ceva anume, ci o sumă de bani pe care o pui deoparte și o ții la îndemână pentru situații neprevăzute. Astfel, dacă alegi o bancă pentru a reține acești bani, ar trebui să te orientezi spre un tip de cont de economii care să te lase să accesezi banii oricând.

Iar dacă decizi să ții acest fond undeva accesibil, cum ar fi în casă, trebuie să te decizi care sunt situațiile în care îl folosești, deoarece vei avea tendința de a intra în acei pentru tot felul de nimicuri. Pantofii, gențile, un nou gadget nu sunt catalogați ca obiecte necesare vieții. Astfel,. chiar dacă aveți o sumă de bani la îndemână, nu trebuie neapărat să o folosiți.

Consecvența este foarte importantă. Fie că vă programați o plată lunară automată din contul curent spre cel de economii sau puneți o anumită sumă de bani alături de ce aveți deja, este important să faceți acest lucru în fiecare lună. Cu această ocazie nu veți cheltui ceea ce vreți să puneți deoparte și vă va fi mult mai ușor să îi economisiți.

Dacă vreți să economisiți bani, ideal ar fi să vă faceți și un buget. Ceea ce înseamnă că va trebui să urmăriți ce bani vă intră în gospodărie într-o lună și ce bani vă ies, cât costă un coș de cumpărături și de ce nevoi speciale aveți în fiecare lună. Un buget vă va constrânge să cheltuiți ordonat, iar la finalul lunii veți rămâne chiar cu bani în buzunar, pe care puteți să îi puneți deoparte.

Atunci când ești tânăr ai impresia că te poți descurca în orice situație. Și în realitate chiar poți face asta, însă cu foarte mult efort. Cu un fond de urgență orice problemă serioasă poate fi rezolvată mult mai ușor, deoarece vei dispune de suma de bani de care ai nevoie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.