Când schizofrenia și demența se unesc (partea 1)

Din păcate, s-a ajuns și la asta: schizofrenia și demența se unesc, într-o încercare disperată d3e a pune mâna pe putere, de a destabiliza, manipula și minți cu nerușinare populația. Ce-și doresc ei de fapt? Să pună mâna pe putere, să se răzbune pentru soarta care le-a fost potrivnică (și pe bună dreptate: unul a luat mită și s=a dus la „mititica”, celălalt nu a muncit în viața sa o zi, dar se vrea formator de opinie și specialist în toate- de la iaurt și maioneză, la administrație publică și legislație). Un fel de

„Ce-ți doresc eu ție, Dulce Românie?

Un prost și un cretin să vie…

Să pună mâna pe moșie

Și să v-o dea la temelie!” (ălora de i-ați vota).

Neluțu și hârtiile

Pe de o parte se plânge că el nu are acte, dar în fiecare apariție „televizată”, Neluțu mai scotocește printr-un vraf  de hârtii pentru a scoate cine știe ce „documente”. Acum l-am surprins cu un astfel de „document”, în fapt o simplă foaie de hârtie imprimată la el la Bordelul Tiriștilor (care cred că a devenit al Triștilor între timp), cu caractere mărite pentru că pe de o parte el nu mai vede bine, pe de altă parte nu prea știe literele și atunci îl ajută fonturile mari, pentru că i se par majuscule.

Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, Neluțu joacă cartea nevinovăției, după ce a fost prins, anchetat, judecat și condamnat pentru luare de mită. Acum, proaspăt reabilitat se vede la fel de curat ca un sfânt și uitând anii în care a jumulit în interes propriu bugetul local, arată cu degetul către actuala administrație locală:

  • Neluțu zice că nu există „transparență”, dar informațiile pe care le flutură în fața credulilor și neavizaților, sunt luate direct de pe SICAP (platforma publică de achiziții publice), de unde toate instituțiile de stat sunt OBLIGATE să-și procure cele necesare. Unde e lipsa de transparență? Schizofrenie, demență, ceva simptome?
  • Pe vremea când Neluțu se juca de-a primarul prin Buftea, facturile decontate pe la primărie erau luate de pe la vânzătorii ambulanți de la Doraly, dar se pare că domnia sa a cam uitta. Nu-i nimic, îi amintim noi. Între timp, lucrurile au evoluat, iar cât a stat el la beci, a apărut SEAP, apoi SICAP, deh, chestii grele.
  • Și dacă dorește Neluțu să dezvoltăm problema, ne aducem aminte și cum au dispărut cele 6 (șase) miliarde lei vechi din casieria instituției. Schizofrenie, demență, ceva simptome? Cât e halatul? De unde să știe el de SICAP, când meserias sa anterioară celei de viceprimar era de vânzător de mici.
  • Se mai plânge Neluțu că materialele destinate ajutorării familiilor care au suferit de pe urma incendiului din Buciumeni au fost ba pe dreapta, ba pe stânga. Din nou, se trezește să vorbească unul care nu a ridicat o cărămidă dacă nu era pentru vilele sale, pentru hotelul său, pentru SPA-ul coțohârlei șamd. Cât de josnic să fii, să numeri cărămizile amărâtului căruia i-a luat foc casa?! Asta după ce te-ai dus cu GL-ul luat mită în concedii primite tot pe parandărăt? Mânca-te-ar Sighetul, Neluțule!
  • Pe același fir „logic”, Neluțu continuă, poticnit, seria „dezvăluirilor”, acuzând din acelați „documente” și „surse oficiale”. Acum serios, poate îl pune pe ăla de ți ține telefonul cu care filmează, să citească în locul lui! Poate nu mai seamănă cu „Prima lecție de Citire” – clasa a II-a B! Sau poate se bagă Tobiță, altă valoare, alt caracter! Ăsta e și frumos, telegenic, de zici că-i Unchiul Fester din Familia Addams! Nu că Neluțu nu aduce vag a Gomez, din același film!
  • Așadar, revenim la ale noastre: lui Neluțu i se par ciudate anvelopările blocurilor și vrea din nou, transparență și informații oficiale. Așa cum făcea el. Apropos, ați băgat careva de seamă (v-am mai atras atenția), că gardul de la bodega lui este identic cu cel al Grădiniței Rază de Soare, ambele fiind procurate și asamblate cam în aceeași perioadă, respectiv anul 2012? Că tot ne pricepem toți la anvelopări, lucrări de construcție, prețuri de materiale etc.
  • Stoica nu a anvelopat nimic în afara bordelului ăluia de pe DN7. De unde să știe el de anveloparea blocurilor? I-a păsat lui vreodată de oamenii din oraș? Știe el că aia nu e „scârțâietoare” ci îi spune „polistiren”? Stoica nu a făcut nimic dacă nu i s-a întors ceva. El vorbește de construcții și investiții și încă nu a fost în stare să prezinte un singur proiect semnat, aprobat, parafat, încheiat în mandatul său! Sau măcar o finanțare obținută de el. Nici măcar chefurile de pe malul lacului nu avea bunul simț să și le plătească! Le plătea amărâtul ăla de fin pe care apoi a încercat să-l ardă! Să te ardă pe mațe, Neluțule! Schizofrenie, demență, ceva simptome?
  • VA URMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.