Materiale pirotehnice indisponibilizate de poliţişti

70 de tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de poliţiştii din Ilfov, în urma a 3 percheziţii efectuate în data de 30 decembrie 2015.

DSC_5311 DSC_5317 DSC_5355

Poliţiştii Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat controale pe raza judeţului Ilfov, pentru depistarea persoanelor care deţin şi comercializează produse pirotehnice.

 Astfel, în municipiul Bucureşti, la sediul unei societăţi comerciale, care aparţine unui bărbat, de 59 de ani, au fost descoperite 70 de tone de materiale pirotehnice, din clasele I – IV, în valoare de 400.000 de euro. Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, pentru cercetări.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de desfăşurare fără drept de orice operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializarea fără drept către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate, pentru a fi utilizate de către pirotehniceni în conformitate cu Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, precum şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.

Poliţia Română a intensificat acţiunile pentru depistarea persoanelor care deţin, utilizează sau comercializează materiale pirotehnice, activităţi care se desfăşoară în cadrul  planului de acţiune  Sărbători de Iarnă în Siguranţă, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă.

 Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi mediului.

Din motive de ordine şi siguranţă publică, se interzice deţinerea, utilizarea şi/sau vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice din categoriile F2, F3 şi F4, acestea fiind destinate utilizării de către pirotehnicieni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.