Mulțumim din inimă pentru nimic!

După vreo 12-14 ani de când împroașcă cu noroi tot ce îi iese în cale, consilierului independent Bogdan Tobă i-a ieșit ceea ce și-a dorit: să apară pe un post național. Nu contează cum și de ce, căci mai sunt câțiva creduli care interpretează acțiunile acestei termite ca fiind altruiste, mânate de spirit civic și implicare în viața societății, contează rezultatul!

Era bine dacă reportajul ProTV începea cu realizările consilierului. Sau măcar cu propunerile făcute de acesta, în Consiliu, de când este consilier local. Sau de fapt cu asta a început: a fost acea secundă de liniște dinaintea materialului video. Deoarece la atât se rezumă cele de mai sus: zero!

De aceea, noi, locuitorii orașului trebuie să îi mulțumim consilierului Tobă: a reușit, pentru un minut de publicitate, care va fi uitat în următoarea lună, să mai arunce cu o roabă de noroi pe imaginea orașului pe care se laudă că-l iubește! Că așa înțelege el să iubească: denigrează, deteriorează imaginea, răstălmăcește fapte, distorsionează imagini. În fine, de la o nulitate în viața de zi cu zi, nu ar trebui să avem nicio așteptare!

Tobă

 

Pe de altă parte, niște băieți care s-au decis să-i arate cum stă treaba prin târg, i-au confiscat „jucăria”, respectiv grupul de Facebook „Local Buftea”. Și pe bună dreptate! Aici nu făcea decât să-și împrăștie dejecțiile și asupra celor care nu frecventează haznaua expres pe care o coordonează, nici pagina sa personală de mare politician cu zero reușite. Lăsați „Local Buftea” să fie a buftenilor, a celor care trăiesc aici și care se implică în comunitate.

Totuși, se ridică un semn de întrebare: deontologul, Robin Hood-ul, curatul, nepătatul Tobă, cum poate explica faptul că de ani de zile, prin intermediul paginilor sale de internet, desfășoară o activitate dacă nu bizară, cel puțin ilegală?

Conform declarației sale de avere, depusă la inițierea mandatului de consilier, câștigă cam 1500 lei lunar, bani aruncați din milă, de maică-sa, care deține o firmă de contabilitate. Restul aroganțelor pe care și le permite, costă bani. Și aceștia provin din fel de fel de reclame pe care le face pe „saiturile” sale. Bani nefiscalizați, neimpozabili și mai ales… negri. Cine poate veni să contrazică aceste afirmații? Cine poate aduce o chitanță, un bon fiscal, o factură prin care să demonstreze că mult prea corectul Tobă nu fentează de fapt statul prin obținerea de venituri ilicite? De fapt, omul care se luptă cu morile de vânt, care riscă imaginea orașului pentru a sa personală,  care caută zi și noapte fărădelegi pentru a le supune opiniei publice, practică fix ilegalități?

Deunăzi am văzut că s-a lansat în social media marketing și contra sume cuprinse între 200 și 400 lei asigură „know-how”, reclamă, consultanță etc. Nu mai vorbim despre eventualele acreditări, studii de specialitate sau școli absolivite în domeniu, căci Tobă e un autodidact. N-are nevoie! Îl recomandă vocea și talentul, deosebite de altfel! Vorbim despre modul în care încasează banii.

Mai departe, a lansat o platformă de tranzacții imobiliare, evident, tot fără gram de expertiză în domeniu. „Debiliare”, parcă îi spune… Curiozitatea jurnalistului care-și desfășoară activitatea plătind taxe și impozite pe venituri și încasări (sic!), mă îndeamnă șă mă întreb dacă vreun anunț intermediat de Tobă a fost comisionat de acesta și mai ales sub ce formă a încasat consilierul-minune banii: pe sub masă, la mica înțelegere, sub formă de bonuri de masă?

Așadar, nu mai înghițiți precum pelicanii tot ce vă varsă Tobă pe „post”! Autodidactul este un ipocrit care face totul strict pentru imaginea și popularitatea sa, pentru interes personal și nicidecum cel al orașului Buftea. Și mai ales, o face finanțat din bani negri, lucru care l-ar descalifica în ochii oricărei societăți civilizate la care tot face el referire. Zilele trecute își căuta o casă. Înseamnă că merge bine treaba pe „saiturile” alea. ANAF-ul ce părere are?

La închiderea ediției

O „păsărică” mi-a șoptit că o anume doamnă consilier din Consiliul Local Buftea i-ar fi dat în judecată pe consilierii Tobă și Iordan, probabil pentru defăimare sau ceva de genul și le cere câte 30.000 lei fiecăruia, sub formă de despăgubiri. Hai Tobiță, că a început bine anul în curs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.