Dispar terenurile și clădirile neîngrijite!

Consiliul Local Buftea a adoptat Hotărârea Nr. 36 din 31 martie 2017, potrivit căreia proprietarii terenurilor lăsate pârloagă, ai clădirilor neîngrijite, care mai au puțin și stau să cadă, vor fi impozitați cu o majorare de 500% a impozitului pentru respectivele terenuri sau clădiri, conform Codului Fiscal.

În fapt, din dispoziția primarului, se va constitui o comisie de specialitate din cadrul Primăriei Buftea, care se va deplasa pe teren și va identifica clădirile și/sau terenurile în cauză. Accesul pe proprietățile vizate se va face respectând legile în vigoare. În plus, pentru a obține informațiile necesare, comisia de specialitate va colabora cu toate serviciile, compartimentele, instituțiile abilitate, pentru prezentarea datelor pe care le dețin, acestea fiind preluate de membrii comisiei.

terenuri neingrijite

La procesele verbale întocmite se vor anexa fotografiile făcute la fața locului.

Criteriile de încadrare în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite sunt:

Terenuri neîngrijite/insalubre

  • nesalubrizat (vegetație abundentă sau pe care s-au depozitat deșeuri de toate tipurile)
  • neîmprejmuit (lipsă gard) sau împrejmuit necorespunzător (gard deteriorat în proporție de 50% sau lipsă panouri de gard)

 

Clădiri deteriorate/neîngrijite

  • fațadă degradată
  • acoperiș deteriorat sau lipsă
  • deșeuri depozitate în interiorul clădirii
  • pereți lipsă sau deteriorați.

cladiri deteriorate

După identificarea clădirilor/terenurilor neîngrijite/deteriorate, comisia va trece la identificarea proprietarilor acestora, cu ajutorul instituțiilor abilitate. Proprietarul va fi notificat prin poștă, prin intermediul unei scrisori recomandate, expediată cu confirmare de primire, prin care i se va acorda un termen pentru a-și pune la punct terenul sau clădirea. Dacă după expirarea termenului stabilit, proprietarul nu va duce la îndeplinire situația salubrizării terenului sau refacerea clădirii, comisia va consemna acesta aspecte într-o nouă notă de constatare, pe care, împreună cu notificarea, le va remite către Biroul de Taxe și Impozite locale, urmând ca majorarea impozitului cu 500% pentru imobilul respectiv să se realizeze individual, în urma unei Hotărâri a Consiliului Local Buftea.

*preluare din Adevărul ilfovean – martie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.