Free Wi-Fi în Buftea?

Niște tineri plini de inițiativă s-au gândit că dacă se unesc într-o mișcare internautică pot obține ce vor. Nici nu e de mirare, când unii „formatori de opinie” locali propovăduiesc pe net și creează iluzii potrivit cărora saiturile lor ar putea mișca măcar un fir de păr de pe o broască hipioată.

Pe scurt, pentru cei care nu știu, tinerii vor internet gratis, wireless, în centru, adică în Piațeta Mihai Eminescu, că la o pungă de semințe și o bere la pet, ce merge mai bine decât netul gratis? Eventual să intre pe saitul de clevetiri locale și să porcăie primăria, că dacă e net gratis, trebuie să fie și anonim, nu? Ia cu free Wi-Fi..

free wifi

Vor net gratis? Da-ți-le!

Eu dacă aș fi primar, i-aș identifica pe cei care cer asta și i-aș convoca la o întâlnire. Că doar nu ceri și primești ce vrei într-un mod anonim. Aș încerca să aflu de ce vor ei internet gratis sau free Wi-Fi, ca să sune trendy.

 

Repercursiuni? Ni le asumăm?

După ce aș sta de vorbă cu ei și aș confirma numărul celor care au semnat petiția m-aș gândi la soluția tehnică. Și la eventualele repercursiuni pe care le-ar avea asupra operatorilor de internet care activează local. Că doar până acum, voi ăștia buftenii și tu ăla cu șaormeria, vă băteați cu cărămida în piept că protejați investitorii locali. Că încercați să aduceți noi investitori, noi afaceri, să ridicați nivelul urbei. Să vedem, nu cumva le dați în cap? Internet gratis înseamnă automat rezilierea unor contracte existente, deoarece dacă-i gratis, de ce să mai plătească careva? Free Wi-Fi, o fi chiar atât de free?

 

Dăm și noi ceva înapoi?

Cum numărul celor care vor internet gratis se apropie de 300, ca primar i-aș chema pe șefii de la ADP, SSB (societatea care administrează gunoiul local), Admin Cons etc. Și le-aș cere vreo 300 de saci de plastic, câteva zeci de greble, sape, coase șamd. Și apoi le-aș înmâna celor cu petiția, pe bază de proces verbal, cu mențiunea: A se returna saciii umpluți cu PET-uri, hârtie, chiștoace, coji de semințe, iarbă cosită etc. Adică ia faceți voi un pic de curățenie în oraș, că de cerut moca știți toți. Măcar să-și justifice primăria cheltuiala, nu? Apoi liber la pornache că tot aveți free Wi-Fi!

Comments

comments

Un comentariu la „Free Wi-Fi în Buftea?

 • 4 august 2015 la 7:14 pm
  Permalink

  Mai bine ar fi cerut pe viitor infiintarea unor locuri de munca pentru ei, cursuri postliceale serioase si alte lucruri privind educatia. La capitolul asta Buftea sta foarte prost; din doua licee cu istoric, s-a cam ales praful, elevii fiind scapati rau de tot din frau si nemaiavand pic de respect pentru cadrele didactice. In principiu asta e clar vina conducerii liceelor ce nu a luat nici o masura in aceasta privinta. Apoi calitatea orelor a decazut mult prin lipsa fizica a cadrelor didactice sau a orelor si a pregatirii slabe. Liceul Dumitrescu se poate da exemplu rau in acest sens.

  Revenind la wifi, nu e rau daca ar fi gratis. Sunt tari in lume in care internetul nu costa nimic (asa ar fi trebuit sa fie peste tot); Japonia fiind prima tara din lume ce a adoptat gratuitatea internetului. Ce e de fapt internetul sau cum a pornit el? Prin 2 calculatoare legate intre ele… Acum multi fac miliarde de pe urma acestei afaceri dar asta e alta mancare de peste.

  Pentru Buftea nu vad de ce ar trebui wifi in Piateta din centru. Mai degraba as pune wifi in cel mai frumos parc din Buftea (cel dintre flori) si in parcul de la RAJA. Apoi daca intr-adevar s-ar face asta, eu as limita accesul la porno, torente si facebook. Se poate face acest lucru.

  Eu personal am avut initiativa aceasta de a da internet free elevilor pe baza de abonament cand am facut modernizarea si extinderea fostei retea de net local ce mai tarziu a fost inghitita de RCS. Nu ar fi fost o idee chiar rea dar acum, sincer ma bucur ca nu am facut-o.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.