Tobiță promovează „Șmecherie la ofertă”, un nou brand buftean!

Cutia

O banală cutie din carton, care a costat aproape 60 de lei, ne spune din start că Tobă ori e nebun, ori ne ia de proști! Personal, înclin să cred că ambele variante merg mână-n mână! Nici nu m-am obosit să caut cutia în comerț, sunt sigur că nu costă mai mult de 4 (patru) lei sau pe acolo! A mai pus Tobiță o cifră, ca să iasă la număr!

Bere Carol

Aici nu a mințit. Însă datorită faptului că habar nu avea că berea pe care o dă la „ofertă” este 16 lei, este clar că a primit-o șpagă, ca să-și mai scoată și el un leu de Sărbători.

Kofi Ti cică ar costa tot cam așa, precum Berea, ceea ce este adevărat: la ei pe pagină costă 13 lei. Dar cum Tobă habar nu avea care este prețul, înclin să cred că și pe asta a lăsat-o „Moșul” pe preș, în fața ușii lui.

Lavandă

5 lei săculețul + 15 lei o lumânare de trei ori mai mare decât cea din „oferta lui Tobă”. Cel puțin așa am găsit pe pagina lor oficială. Așadar, tot cam 5 lei și lumânarea la „ofertă”. Investiție 10 lei, Tobă pretinde că „Chestia asta costă 20 lei”. Deh, taxă de șmecher, transport, TVA, impozit pe profit, că doar e om corect, nu?! Eram sarcastic!

Macarons

Macarons de la Tentații Dulci e o avere! La 4 lei/bucata, îi cred în stare să mai pună vreo 5 lei pe ambalaj ca să iasă aproape de 20 de lei cât pretinde Tobă că a dat pe ele. Deși nu cred să depășească 15 lei, dar aia e… Preț de pe site-ul oficial: 4 lei bucata. Ori 3 bucăți câte sunt în „ofertă”, egal 12 lei.

Grădina lui Crăciun

Zacusca de ghebe cică a fost 30 de lei. Și dulceața la fel. În fine, pe pagina lor, a celor de la Grădina lui Crăciun, le poți lua cu 24 lei zacusca și vreo 20 de lei dulceața, dar atenție, borcan mare de dulceață, nu „mostră” din aia de vă dă Tobă la „ofertă”! Și apropos, dacă vă uitați atent la pozele celor cu zacusca, o să vedeți că găsiți Kofi Ti la 11 lei, la ei în magazin! Numa’ zic!

Beletristică

Cartea-minune e atât de căutată încât a fost redusă la numai 14 lei. De aia probabil nici Tobă n-a mai zis cât a dat pe ea. Noi oricum știm că a fost mocangeală, deci nu se pune, nu e ofsaid!

Totalul cerut de Tobă pentru întreaga cutie-minune este de 275 (!!!) lei!!! Și cică are „doar” vreo 20% profit. Nu știm cum le vinde, dacă eliberează bon, factură sau le dă ca pe schele, la mica înțelegere, cert este că el pretinde că și-a pus un adaos comercial care i-ar băga în buzunar în jur de 50-55 lei. Cee ace înseamnă că întreaga cutie-cado’-„ofertă” ar costa vreo 220-225 lei.

Calculul făcut la rece, cu ofertele în față, ne dă cam așa: nu 4, punem 10 lei cutia că poate o avea roți și nu se vede în filmare, la care adăugăm 16 lei Berea (cel mai mare preț de pe pagina lor pentru o bere la 0,33), plus 11 pentru Kofi Ti (să nu fim cârcotași, atât costă la Grădina lui Crăciun), plus 10 lei lavanda, plus 44 ghebele și ardeii cu zahăr, plus 15 lei macarons (desi e posibil spă fie mai ieftin pachetul), la care adăugăm 14 lei cartea fantastică scrisă de un buftean, rezultă un 120 lei tras de păr la extremă, ca să dea bine la calcule. Deci, Tobiță face un profit net de aproape 130%, dacă prețurile sunt cele expuse de mine aici sau oricum, în jur de 100%, dacă am mai greșit pe ici, pe colo, un leu-doi.

Șmecherie la ofertă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.