Marea reveneală

Mare zumzet, datorat vaietelor celui care a ales să-și facă „reveneala” așa cum știe mai bine: citind peltic și greoi de pe o foaie (om cu studii multe, ce mai!), văitându-se constant și pozând în Harap Alb, deși e mai cenușiu decât mantia lui Gandalf the Grey (asta e grea pentru stoicaliști), acuzând fără nicio rușine și mai ales fără nici cea mai mică dovadă pe toți și pe toate, omițând însă esențialul: e doar un ipocrit care vrea răzbunare.

Teoretic, „reveneala” lui Stoica ar fi trebuit să treacă neobservată, dar până și asta e o mare farsă. Stoica își anunță (vag) poziția viitoare, lăsând lumea să înțeleagă (greșit) că ar fi fost exonerat de faptele precedente, pentru care a fost și condamnat. Eroare! A fost doar reabilitat, ceea ce înseamnă că i s-au reacordat niște drepturi. Ce a făcut, rămâne bun făcut, chiar dacă și-a ispășit pedeapsa.

Acum va urma o traducere pentru cei care aplaudau zilele astea „reveneala” lui Stoica

Dacă ai furat într-o zi un ou, a doua zi ai trecut la un cofraj de ouă, pentru ca la final să-ți răsară, din senin, un ditamai Mercedes GL de 75.000 Euro în curte. Acolo l-a parcat cineva, tu habar nu aveai, dar l-ai folosit că era păcat de el, săracul.

Așa și cu Stoica: odată infractor – dovedit și condamnat, aia e, rămâi un infractor, chiar dacă te afișezi în haine de firmă, cu ceas de marcă și brățară de aur pe care tocmai ți-ai cumpărat-o din Turcia.

 Nu mai socotim celelalte „realizări” dintr-un singur mandat, enumerate mai jos, nu neapărat în ordine cronologică:

 • Concedii de lux, câte 4-5 pe an, cu acoliții, apropiații și familiile;
 • SPA și salon de înfrumusețare, ca să socializeze țoapa cu protipendada bufteană;
 • Hotel cu bodegă, amplasat la drum, ridicat în jumătate de an, complet utilate și mobilate;
 • Încă un salon făcut la Câmpina, acolo unde țoapa a și dat de morcov tânăr;
 • Casă și curte cu piscină (aia care are o soră geamănă vis a vis de Cruce), ce mai, o proprietate care valorează și astăzi cam un milion de Euro;
 • Țoapa trecută de la Hyundai Tucson la BMW X3, că nah, aveau și Paraziții dreptate, anumite chestii au alt gust în BMW;
 • Haine de lux, petreceri, bairamuri, amante de lux șamd.

 

Toate astea realizate fără ca fostul primar să-și fi fridicat vreodată salariul de primar (ați uitat? A afirmat public, sus și tare, că la finalul mandatului și-a ridicat salariul, deci tot ce este scris mai sus a fost realizat din alte venituri. Care alte venituri?

Sau poate ați uitat, dar sigur sunt câțiva care mai țin minte (Tobiță, Geluțu, vi s-a stins becul memoriei de tot?), cum cică Eugen, mâna lui dreaptă, dobândise o moștenire, un fel de „mătușa Tamara”, dar mai modestă decât cea originală, vă amintiți? Și cum nu-l ducea mintea ce să facă cu banii, i-a oferit lui Stoica, care îi era ca un părinte, să-i investească? Cam atât de proști ne crede Stoica!

Așadar, ăsta este Stoica, descris în două rânduri, cel care se plângea gângăvit în materialul video de „relansare” că „s-a început o campanie jurnalistică de defăimare a lui”. Ăsta e Stoica, cu pantalonii trași până la gât, cu cheia de la Mercedes în mână, cu lanțul de aur lăsat să se vadă prin cămașa descheiată precum cea a lui Andrii Popa…

Păi bine mă Neluțule, tu când spui chestii, e fix vocea lui Dumnezeu pe pământ, când spun alții e „defăimare, minciună, calomnie”? Bine că noi nu înregistrăm convorbiri telefonice pe care mai apoi să le prelucrăm și să le publicăm! Asta spune multe despre diferența dintre noi, alegătorii creduli și tu- mincinosul și ipocritul, un penal care vrea înapoi într-o funcție publică. Și se mai spune că pușcăria reeducă…

Apropos, mișto imagine, reprezentativă chiar, pentru „reveneala” ta!

Un răspuns

 1. Domnule jurnalist, aveti curajul sa publicati cateva documente relevante din procesul lui Ion Stoica?
  Nu de alta dar a ti pute vedea cum se baga un om in inchisoare pe baza unor inregistrari masluite, fara probe si fara baza legala. Daca aveti acest curaj va stau la dispozie oricand.
  Adrian Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.