Bobei versus reacțiunea

Ieri s-a mai scris un episod din telenovela denumită pompos „politica” bufteană. Pe lângă faptul că dezinformatorul satului a fost pus la colț, pe bună dreptate, la ședința Consiliului Local s-a făcut remarcat și consilierul Bobei. O lumină!

Stimate domnule consilier local Bobei, pare-se că și dvs. suferiți de oareșce amnezie. Altfel nu se explică cum ați văzut sau ați auzit că aseară, unicul consilier local nevalidat din istoria orașului a fost „atacat!”. A dat cineva cu pietre în el? Nu! I s-a cerut părerea. Părere pe care nu o avea la el. E greu fără Google!

În schimb aveți dvs. niște păreri, de noaptea minții.

Să le analizăm:

bobei

Aia cu „atacul”, nu mai are rost, v-aș sugera să renunțați o vreme la a urmări filmele de pe HBO. Prea multe „atacuri” pe acolo, domnule Bobei!

Urmează cea cu „unicul consilier care a strâns sufragiile a 500 de cetățeni”. Pe care o analizăm deodată cu „cei 1000 de oameni pe care îi aveți în spate”.

Stimate mare domn, nici dvs, nici unicul consilier local nevalidat din istoria orașului nu aveți acei oameni „în spate”. Ceea ce s-a întâmplat, și alegerile parlamentare care bat la ușă vor confirma afirmația mea, au fost „voturile lui Neluțu”! Da, acel capital electoral rămas de izbeliște, despre care am mai scris, și care în niciun caz nu ar fi votat Gheorghe Pistol. Nostalgicii, revanșardiștii, cei care au rămas fără țel, fără direcție, dar care puteau deveni o armă anti Pistol, dacă erau într-un fel sau altul corect călăuziți.

Știu, o să negați ceea ce afirm aici, însă nu aveți argumente. La această oră, reprezentați un partid cu doi membri, la nivel local, legați între ei și prin alianță de familie. Naș + fin = ALDE Buftea.

Electoratul lui Neluțu s-a conformat la ceea ce a dictat fostul primar, care a afirmat că el (implicit cei care-l simpatizează), vor susține candidatul cu cele mai mari șanse de a-l bate pe Pistol. Și cum domnul Richard Gioarsă a refuzat mâna întinsă din pușcărie, electoratul a fost „canalizat” către unicul consilier local nevalidat din istoria orașului și ALDE.

Artizanul a fost Gelu, care a lucrat bine și cu spor, dar rezultatul a fost de toata jena: s-au irosit 1500 de voturi, care dacă careva de pe acolo judeca, ar fi putut fi transformate într-o armă. Dar ce să faci cu arma când tu nu știi să tragi nici cu praștia? Cu alte cuvinte, dacă pe dvs. nu vă cunoaște nici lumea de pe strada unde locuiți, pe domnul Proțiuc, care a profesat și activat ceva vreme prin urbea asta, deci e cunoscut, nu l-au votat niciodată mai mult de 500, înscris fiind pe listele unui partid cu ceva greutate la vremea aceea, PDL.  Deci, domnule Bobei, mai lăsați-o jos, că măcăne! O să mai vedeți mia aia de votanți cam pe vremea când porcii vor zbura cu spatele către direcția de deplasare, în stoluri compacte!

În altă ordine de idei, ca mare opozant care vă aflați, stimate domnule Bobei, am apreciat aseară modul în care ați ridicat mâna. Cu frenezie, aș putea adăuga! Unicul proiect de hotărâre la care nu v-ați opus (în sensul că nu ați urmat curentul), a fost punctul trei de  pe ordinea de zi, care se referea la deschiderea circulației liniei 460B pe Bulevardul Bucureștii Noi. Adică, cumva ați fost împotrivă. Nici dvs. nu știți de ce sau la ce, dar deh… În rest ați votat la unison cu colegii dvs. Probabil nu vreți ca buftenii să beneficieze de transportul în comun pe ruta Buftea-București și retur. Dacă ați uitat la ce se referea punctul trei de pe ordinea de zi, vă las aici un link către saitul de la șaormerie, că tot știți cărarea, doar ați bătătorit-o!

Că tot veni vorba, despre presupusa alianță pe care sperați să o realizați și pentru viitor cu unicul consilier local nevalidat din istoria orașului, vă anunț că sunt doar iluzii deșarte. Și el a ajuns la concluzia că are nevoie de ceva mai mult decât de un simulacru de partid, de aceea cochetează cu USR. Chiar dacă mare deosebire nu este. USR sau Uniunea Salvați România, nu este decât o altă găselniță a celor care vor „schimbarea” și luptă pentru ea până ajung în funcții. Vezi exemplul USB, care avea ca mare inamic politic PSD + Firea Gabriela, și care la prima solicitare a votat cu două mâini fondurile alocate construirii Catedralei Neamului, în pofida faptului că electoratul USB se opunea acestui proiect. Cam atât și despre „partidul” societății civile. Deci, așteptați-vă să vă luați țeapă. Se va folosi de dvs. în continuare, ce-i drept e reciprocă treaba, el având nevoie de informații despre ședințele de consiliu, dvs, având nevoie de vizibilitate. Dar cu prima ocazie, când primul tren USR garează în Halta Buftea, unicul consilier local nevalidat din istoria orașului vă va face cu mânuța din primul vagon care va avea ușa deschisă pentru el.

Interesant a fost punctul în care ați cerut un spațiu pentru marele partid pe care-l aveți în spate. Nu vă pasă, evident, că un sediu care poate avea orice destinație civilizată și cu adevărat utilă, va fi atribuit unui partid cu doi membri. Puteți liniștit să denumiți sediul „Bobei și asociații”, că tot doi sunteți!

9 răspunsuri

 1. Iar bagati placa ca acesta nu e site-ul primariei bla bla bla.
  Atata vreme cat scrieti la ziarul scos de primarie si sunteti platit de la bugetul public, ar trebui sa fiti mai atent. Ca lumea nu sta sa faca partajare intre bufteni.ro si ziarul scos pe hartie. Ar trebui sa dati dovada de respect si intelepciune dar nu cred sa va mai schimbe cineva la cei aoroape 50 de ani pe care ii aveti. Domnia voastra emiteti teorii. Faza cea mai de kkat e cu electoratul lui Nelutzu… Eu nu fac parte din acel electorat si mi-am dat adeziunea pentru Bogdan.
  Ce credeti, daca ati fi candidat ati fi strans semnaturile? Nu cred. Toata lumea va stie de hater si hai sa spunem lucrurilor pe nume, lumea va stie de nesimtit.
  Sunteti din tagma alora de au venit in Buftea si cred ca buftenii trebuie sa le faca temenele pentru ceea ce fac pentru oras.
  E atat de greu sa pricepeti ca nu toti buftenii sunt prosti sau cretini? Si ca au voie la ei acasa sa fie nemultumiti si sa sa se exprime atunci cand trebuie?

  Faza infantila pe care a facut-o primarul la sedinta a fost de tot kkatul si arata ce fel de om este.
  By the way, stiti ca sedintele trebuie anuntate public? Si la fel si ordinea de zi? Pana acum nu s-a anuntat pe siteul primariei sau in alt loc.
  Nici o pb, e timp destul pentru cat mai multe greseli, latzul se strange….

  1. Polemica asta nu ne ajută pe niciunul. Dvs. veniți cu păreri preconcepute și ca argument veți avea întotdeauna acel „știu eu mai bine”. În plus, pe internet, toți suntem viteji. Și anonimi. O singură rectificare. Ziarul acela de care vorbiți, are un ISSN. E pe pagina 2, în caseta redacțională. Verificați cui aparține ISSN-ul și mai vorbim.

 2. În altă ordine de idei, văd că și tu tragi concluzii despre mine fără să mă cunoști. Ai stat cu mine la masă, ai schimbat măcar două idei face-to-face cu mine? De crezi ca ai dreptul să emiți păreri despre mine, din auzite? Tu și ceilalți anonimi bufteni. Și mai aveți și pretenția să vă respect sau măcar să vă bag în seamă…
  Faptul că nu scriu ce vă place? Astta era? Mult succes! Nu am de gând să-mi fac prieteni, nu candidez.

 3. Nu te cunosc, e adevarat. Numai ca am stat in preajma unor persoane importante cand apareai si am vazut ce comportament „la sto” aveai. Luai totul in ras, iti bagai si iti scoteai si nu doar odata ai fost pus la punct. Atunci nu era vorba nici de shaorma, nici de Toba, ci de persoane din Buftea, de anumite realizari ale acestora. Tu asa ai fost mereu si nu te poate schimba nimeni. Doar ca nu e moral ca sa nu spun necivilizat, ca cel care face un ziar al orasului si e platit sa aiba atitudinea asta (care e o atitudine personala contra cetatenilor orasului).
  Tu ai avut numai de castigat: contracte, loc de casa gratis si cate si mai cate. Ai avut de castigat si de la Nelutzu pe care acum il scuipi. Asta e atitudine corecta de om demn?

  1. E clar ca habar nu ai nici cine sunt si nici ce vorbesti. Loc de casa gratis?! Am cumparat teren, mi-am construit casa si apoi, la vreo doi ani dupa, am inceput sa „evoluez” in presa locala. Stau in Buftea din 2006, cine sa imi fi dat loc de casa gratis?! Si poate ca oamenii aceia importanti pentru tine, nu reprezentau si pentru mine acelasi lucru. 😉

 4. Poate am gresit si am incurcat borcanele. Ai primit o bucata de pamant moka de la primar putere, asa cadou…. Sunt oameni ce confirma asta.

  1. Daca este cineva (chiar si anonim ca tine) care sa dovedeasca ca am primit fie si o roaba de pamant de la oricare dintre cei trei primari din Buftea cu care am lucrat (nu un teren, o roaba), dau aici in scris ca imi donez casa, cu tot cu mobilier si cele doua masini din garaj pentru orice cauza: orfelinat, camin de batrani, shaormerie, balamuc, orice. Dar daca nu exista, ce ne facem Gogule? Eu pun casa si terenul si masinile si tot ce am la bataie. Tu? Tu cu ce vii? Cu maioneze de la shaormar? Iar vorbiti asa, a la Buftea….

 5. Daca oameni din primarie spun asta. Si daca aceia sunt si consilieri, trebuie sa dau crezare.

  E evident ca multi au avut os de ros, fievare a vrut un job, un aranjament, un teren. Asa ca se poate sa fi primit si tu dupa cum spune domnul de la raion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.