Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri

42 de start-up-uri au semnat contracte pentru finanțare totală, de un milion de euro

 

Copy of _DSC2110

În data de 5 august 2015, la sediul Institutului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, a avut loc semnarea contractelor de finanțare cu cei 42 de câștigători ai concursului ,,Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, proiect POSDRU desfășurat de Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Asociația Travel Focus România și Asociația Excelsior.

Printre cele 42 de start-up-uri finanțate se regăsesc agenții de turism, un teren pentru paintball, un website care comercializează legume bio, companii de IT, aplicații și soft-uri diverse, o fabrică de rulote, birouri de arhitectură, ateliere de croitorie, afaceri în industriile creative și altele. Prin acest proiect se vor înființa aproximativ 100 de noi locuri de muncă și vor intra în economia reală 1 milion de euro investiții.

Proiectul a debutat în luna februarie a acestui an și a inclus o competiție de planuri de afaceri și o selecție a tinerilor pentru a participa la cursuri de antreprenoriat, care s-a desfășurat în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea). Competiția de planuri de afaceri a avut ca grup-țintă tinerii între 18-25 de ani, studenții sau femeile cu spirit antreprenorial, dar s-au putut înscrie și alte persoane care doreau să își deschidă o afacere. O comisie de specialitate a selectat 42 dintre cele mai bune planuri de afacere primite, iar în urma semnării de ieri a contractelor, de către Marian Petrache, președintele Consiliului Judetean Ilfov, tinerii vor primi finanțările de până la 25.000 euro fiecare.

Proiectul are o durată de realizare de 10 luni și este implementat în mai multe etape ce includ, pe lângă finanțarea de un milion de euro care merge către 42 de start-up-uri, formare antreprenorială (cursuri de antreprenoriat), dar și consultanță și suport în implementarea planurilor de afaceri prin intermediul a 2 incubatoare de afaceri, care vor fi lansate în curând, precum și o campanie de promovare a antreprenoriatului. După acordarea finanțării, cele 42 de afaceri înființate vor fi monitorizate și sprijinite în a-și realiza activitatea prin incubatoarele de afaceri realizate prin proiect.

Copy of F_1 Copy of a 2 a

 

Despre proiect

Proiectul „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Proiectul se desfășoară în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea), iar noile firme vor fi înființate în aceste județe. Totuși, concursul de planuri de afaceri a fost deschis oricărei persoane, din orice regiune a țării. Au fost targetați în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18-25 de ani, studenții sau femeile cu spirit antreprenorial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.