Drobeta Turnu Severin a rămas fără viceprimari

Consilierii locali ai orașului Drobeta Turnu Severin au votat, marţi, eliberarea din funcţie a ambilor viceprimari, informează Mediafax.
Marius Screciu şi Romulus Vîlcu au devenit viceprimari ai orașului Drobeta Turnu Severin din partea USL, după alegerile locale din 2012.

Turnu_Severin_Theater

Proiectul pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului social-democrat Marius Screciu a fost iniţiat de grupul consilierilor declaraţi independenţi în baza Ordonanţei 55. La vot, consilierii independenţi împreună cu cei liberali au votat pentru schimbarea lui Screciu, în timp ce aleşii PSD – PC – UNPR nu au votat deloc.

Marius Screciu îl acuză pe primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, de consolidare a majorităţii care a dus la schimbarea sa.

„Sunt jocuri politice murdare coordonate de domnul primar Constantin Gherghe, primar care ar fi trebuit să fie în alianţă cu noi, făcând parte din UNPR. După cum aţi văzut, dânsul nu a fost aici. Acest lucru aruncă o pată pe administraţia publică locală a municipiului Drobeta Turnu Severin. Altele ar trebui să fi fost priorităţile, dar după cum ştiţi Dumnezeu nu doarme! Domnul primar şi-ar fi dorit ca Romulus Vâlcu să rămână viceprimar, nici el nu a rămas. Din acest punct de vedere, administraţia locală este chiar blocată. Neavând niciun viceprimar vor fi greu de luat decizii. Nu ştiu cum vom ieşi din această situaţie în condiţiile în care se aşteaptă bugetul”, a declarat Marius Screciu după şedinţa în care a fost eliberat din funcţia de viceprimar.

Celălalt viceprimar, Romulus Vîlcu, a obţinut această funcţie cu sprijinul PNL, chiar consilierii liberali fiind cei care au votat, marţi, pentru schimbarea sa, acesta fiind exclus din partid imediat după alegerile din 2012, sub acuzaţia că trecuse la PSD. Marţi, Vâlcu a fost eliberat din funcţie cu votul a 12 consilieri din cei 20 prezenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.