Neluțu Panaramă

Circ și panaramă

Dacă ai vrea să sintetizezi felul în care decurg ședințele de consiliu din Buftea, acum poți folosi, ca sintagmă, titlul de mai sus. Asta din cauza unicului consilier local independent care are zero proiecte în aproape un mandat – Tobiță Șhaormarul, denumit generic „Circ” și mai nou reapărutul în peisaj, Neluțu Vijelie -„Panaramă”. Li se mai alătură și Jolly Jokerul de serviciu, Costelush – Haxor (hackerul), care însă este mai degrabă un fel de carne de tun pentru cei doi, în special al lui Neluțu Panaramă, care-l folosește fără scrupule pentru a-și atinge obiectivele meschine.

Neluțu Panaramă

Panaramă

Neluțu este și va fi o panaramă! Panaramă de om, panaramă de primar, panaramă de politician, pare-se că a fost chiar și o panaramă de ospătar. Probabil și la pușcărie a fost tot o panaramă, dar nah, acolo, dacă și-a unduit duios mijlocelul inexistent, a răzbit prin viața grea.

Sărăcia asta de fost primar are tupeu de borfaș (probabil dobândit tot în anii de studii de la Facultatea de Arte, Meserii și Bune Maniere de la Găești). Confundând în mod constant tupăeul cu nesimțirea, acesta provoacă la dezordine și perturbează fiecare ședință a Consiliului Local Buftea, la care nu înțelegem de ce i se mai permite accesul. Mai mult, intervine ca un profesionist, aberând constant, deși legea îi interzice aceasta. Și nu ne referim la o lege de bun simț, care să nu mai dea dreptul unui condamnat penal să mai ia decizii sau să deschidă gura în comunitate,  ci la aceasta:

(11) Este interzisă adresarea de insulte sau calomnii de către consilierii locali prezenţi la şedinţă, precum şi dialogul dintre vorbitori şi persoanele aflate în sală. – Desfăşurarea şedinţelor consiliului local | Codul administrative. Parte integrantă din Ordonanţă de urgenţă 57/2019.

Cu alte cuvinte, Neluțule, du-te și fă panarama la Bordelul Tiriștilor de pe DN7. Fă bâlci, că la asta ești bun!

Nelutu live

Circ

Deși este mai degrabă un circar, Circul Consiliului Local este asigurat de Tobiță, cel care caută permanent nod în papură și amenință cu fel de fel de plângeri penale ori de câte ori are ocazia să o facă.

Însăși prezența sa în CL este o batjocură la adresa contribuabililor bufteni, atât a celor cărora le-a înșelat – prin inutilitatea sa voturile acordate -dar mai ales a celor care au știu de la început să separe grâul de neghină și să-l considere pe Tobiță ca fiind un element inutil dispensabil, precum o frecție la un picior de lemn și nu l-au votat.

Faptul că s-a filmat, înregistrând în mod ilegal o ședință de consiliu, ar trebui să-l aducă și să răspundă în fața legii, în baza Regulamentului de Funcționare și al celui de Ordine Interioară ale Primăriei, respectiv Consiliului Local Buftea. Nu se poate ca la nesfârșit, un element eminamente negativ  și toxic să schimbe cursul firesc al lucrurilor în  favoarea sa și a traficului propriu de pe rețelele de socializare, care par a fi unica sa sursă de venit actual.

Tobita live

Jolly Joker

Mare minune, mare, Costelush a inițiat primul său proiect de hotărâre! Este de altfel primul proiect inițiat de vreunul dintre consilierii locali independenți. Nu a trecut, deoarece a fost făcut, așa cum ne așteptam, pe genunchi.

Cu tupeul de borfaș împrumutat de la nen’su  Neluțu, Costelush atacă o problemă vitală a orașului: transmiterea live sau înregistrarea ședințelor CL. Atâta putut scoate Costelush! Atât a izvorât din puțul gândirii sale!

Apropo de gândiri și acțiuni, ce se mai aude din și despre cazul penal în care este implicat Costelush? Ăla cu accesarea și transmiterea de date personale și confidențiale din registrele Primăriei Butimanu? Nu de alta, dar să avem un fost primar, fost condamnat pentru luare de mită, fost pușcăriaș, care se vrea primar, care să fie susținut de un consilier aflat și el într-o situație delicată din punct de vedere legal/penal, duce cu gândul la constituirea de grup infracțional. Știți voi, infractor cu infractor se adună, să o pună de-o… cunună! (nu am găsit altă rimă!).

Revenind la problemele lui Jolly Joker, da! Altfel se uită lumea la el, știind că a abordat o problemă cu care se confruntă populația. Video din CL, asta rezolvă tot: inflație, rate la bănci, până și războiul din Ucraina se poate rezolva dacă se vor transmite live ședințele de la Buftea.

Costelush si Iordan

A cincea roată la căruță

Undeva, în fundal, se aude și celălalt consilier local independent, născut talent dar mort speranță. Uite, de asta se vor ședințele transmise live sau înregistrate: ca unul ca mine să aibă material de bășcălie. Și nu doar unul ca mine, ci și ăia de numără pe degete de la 1 la 10. Electoratul lui Neluțu.

Alex Iordan a fost de fapt cel care, cu luni în urmă,  a aprins fitilul transmisiilor live a ședințelor CL. Apoi a stat. Și a tăcut. Treaba a fost preluată de Tobiță și de Costelush. Apoi a accelerat și Neluțu, pe aceeași temă. Semn că împart același neuron. Și că da, asta e problema principală cu care se confruntă cetățenii din Buftea. La așa „politicieni”, așa preocupări, așa interes pentru problemele reale! Praf în ochi, le pasă doar de imaginea proprie și de capitalul electoral!

Dar nah, Iordan jr. își caută un loc, nu știe exact dacă și ce mai vrea de la politică, așa că nu e rău să lase câteva uși întredeschise! La Neluțu în barcă pare că nu mai e loc, dar poate dă tata un telefon să se facă spațiu și mai aruncă Vijelie din lest, că și-așa are barca petecită și plină de „lumini”. Poate unul cu carte nu ar strica în zonă, așa de rezervă, că Neluțu tot pe proști îi va scoate în față, așa cum a făcut și în mandatul său de tristă amintire.

 

S-o lămurim cu live-ul ăsta!

Din surse credibile am aflat că un asemenea război mediatic și apoi legislativ a fost dus și în Bragadiru. Acolo, după ce s-a schimbat conducerea primăriei, s-a ajuns la un acord și ședințele au fost transmise live. Și Bragadiru are o populație dublă față de Buftea, adică 40.800 de locuitori, conform recensământului din anul 2022.

Știți câți cetățeni au accesat transmisia live, atât de mult dorită? 8! Adică OPT, am scris cu litere mari pentru cei care cred că „8” este semnul infinitului, pus pe verticală (electoratul lui Neluțu).

A meritat investiția de câteva mii de lei în aparatură, resurse umane, logistică etc, pentru ca 8 (OPT) oameni să se zgâiască la ceva ce probabil oricum nu înțeleg? Cât la sută înseamnă 8 din 40.800? Hai domnii contabili Iordan și Tobiță, aveți cuvântul! Pe Neluțu nu îl întreb, pentru că,la el, orice este cu % reprezintă ori comisionul său, ori ceva legat de consumul mașinii.

2 răspunsuri

  1. Oamenii filmau cu aparatele lor, nu au băgat mâna în buzunarul nimănui. Ești un manipulator, admin(nu ai nume și prenume sau ți-e rușinică să-l afișezi?)

    1. n-a zis nimeni că au furat aparatele cu care înregistrau. Am zis că furau imaginile, deoarece nu le-a dat voi nimeni ca să facă pe „reporterii”. dar nah… chestie d3e nuanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.