Să analizăm la rece programul „Shaorma cu de toate” – partea a II-a, este o continuare a articolului precedent, în care am folosit ca bază scrierile din platforma-program a candidatului Tobă (partea cu caractere normale, neîngroșate), și pe care le demontăm punct cu punct, deoarece omul nu numai că este bolnav psihic, dar se pare că este, într-o mică măsură și contagios. Toate acestea (boala de care suferă omul), au mai fost explicate, pe larg, aici (apasă pe link și nu te speria de conținut!).
Așadar, capitolul doi din programul de salvare a orașului Buftea, scris de candidatul Bogdan Tobă, care iată, vine acum nu să vă ceară votul, ci un loc de muncă plătit, deoarece avem informația că în curând nici familia nu mai este dispusă să-i finanțeze viața de blogger trist. Votați Tobă ca să ajutați un șomer să-și găsească menirea, drumul în viață și posibilitatea de a-și achita facturile! Sau judecați un pic și votați un candidat care are și ceva susținere în spate și care nu are nevoie de salariul de consilier, ci își dorește să facă ceva pentru oraș. Este timpul ca societatea să-l trimită pe Bogdan Tobă acolo unde îi este locul: ori la tratament, ori la muncă adevărată! Politica nu este nici pentru cei săraci, nici pentru cei săraci cu duhul!
Transparență, comunicare și eficiență în administrația publică
E timpul pentru un primar independent, fără obligații de partid, care să facă ceea ce e corect și de bun simț, pentru cetățeni, nu ce vrea partidul sau ce îi aduce popularitate. Fara discrimiari. Primar pentru toti buftenii, indiferent daca m-au votat sau nu, indiferent daca au buletin de Buftea sau doar locuiesc aici. UN primar fără susținrea unui partid anume, respectiv fără a avea de partea sa măcar o parte a Consiliului Local, este un primar mort, care nu va putea trece niciun proiect din cauza unui Consiliu Local care îi va fi ostil. În maxim trei luni de zile, un primar independent nu va avea bani nici măcar să plătească tunsul ierbii de pe marginea drumurilor locale.
- Sedințele Consiliului Local Buftea vor fi transmise video in direct. Nu se pot realiza transmisii video, nici măcar fotografii sau înregistrări video fără acordul consilierilor locali, care sunt persoane publice și care au dreptul la propria imagine. În plus, spre cunoștința unora care se fac că „știu lucruri”, sala de consiliu, ca de fapt toată clădirea Primăriei nu sunt spații publice, deci nu poți filma/fotografia ce și cum vrei tu.
- Implicarea cetățenilor in procesul decizional. Adunări publice nu doar in campanii electorale! Cetățenii își votează odată la patru ani aleșii și reprezentanții, tocmai pentru ca aceștia să ia decizii în numele și în folosul lor, al cetățenilor. Să schimbăm tot procesul electoral și post electoral? Tot pentru știința unora, marele Napoleon a spus cândva: „Dacă vrei ca o problemă să nu se rezolve niciodată, înființează o comisie”. Iată că la două sute de ani după el, vine Bogdan Tobă și propune ca în locul unei comisii să refacem Marea Adunare Națională, pentru a nu rezolva niciodată, nimic!
- Dezbateri lunare organizate in Primarie, online, sau punctual, in oraș, pe proiecte ce urmeaza a fi supuse votului in consiliu. Toate proiectele care au impact asupra mediului, socialului etc au fost și sunt supuse informării publice atât la avizierul primăriei, cât și pe pagina web a acesteia. Aici, cetățenii pot interveni sau pot trimite petiții sau completări. Dacă au.
- Un site al primăriei modern, complet, cu informatii la zi, care sa duca la debirocratizare. Site-ul Primăriei Buftea este modern, actualizat, util și plin de informații care îi ajută pe cei interesați. Debirocratizarea nu este un instrument aflat la mâna primarului, ci la cea a statului în sine, eventual al Guvernului. Probabil candidatul Tobă sugerează să se folosească propria-i pagină de web, cea asimilată cu haznaua internautică a orașului?
- Digitalizarea totală a primăriei. Fără drumuri. Fără asteptat la uși și la ghișeu. Automate de plătit taxe locale. Idem ca la punctele de mai sus.
- Pagina de Facebook a Primăriei Buftea, care sa promoveze orașul, dar care sa fie si sursă de informare, dezbatere, sugestii, reclamații. O pagină de Facebook este doar un loc unde lumea socializează. Activitatea unei primării nu este motiv de hăhăială și de dat cu părerea de către toți „părerologii” fără niciun fel de expertiză și mai ales, deseori, sub conturi false. Există suficiente pagini de Facebook care „promovează” orașul, ca spre exemplu Expresul de Buftea, care în mod constant a boicotat toate activitățile locale, trimițând oamenii la Mogoșoaia, Corbeanca etc, oriunde numai în Buftea nu.
- Transparentizarea tuturor licitațiilor și contractelor atribuite, anunțuri publice in prealabil și încurajarea firmelor locale să participle, pentru a păstra banii în oraș. Toate licitațiile sunt înscrise în Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Mai transparent decât atât nu există. Achizițiile locale sunt însă o altă poveste, numai bună pentru sesizări către ANI. Că doar așa pot unii să urce în ochii societății: trăgând pe alții în jos!
- Evaluarea si eventuala reformare a departamentelor din Primăria Buftea. Dreptate in administrația publică! Departamentele din primărie sunt conduse și puse în mișcare de oameni competenți, care și-au dobândit locul în urma unor concursuri și și le-au păstrat tocmai datorită comptenței de care au dat dovadă, precum și a evaluărilor periodice impuse de lege. Ne poate spune candidatul Tobă, pe „domnia” sa ce-l recomandă? În afara faptului că la vârsta de 40+ încă stă atârnat de poala mamei, liniind caietele la firma de contabilitate care pierde lunar clienți datorită activităților „domniei”sale? În afara unei afaceri falimentate, și aceea deschisă cu banii împrumutați de la rude, ce ne mai poate pune pe tapet ca să convingă și pe altcineva decât vreo coafeză, contabilă sau postatoare pe Facebook, care „muncesc” de acasă? Sau poate viața de familie poate fi un exemplu, că doar candidatul Tobă tocmai a încheiat primul an de burlăcie după ce a fost părăsit pe motiv de… să răspundă el, că doar se dă exemplu social!
- Formarea unei echipe de profesioniști in primărie, angajări în baza unor concursuri corecte și transparente – S-a răspuns mai sus, la punctul anterior. Și totuși… nu mai merge treaba cu contabilitatea? Cum e să fii contabil după ce ai absolvit cu cinci Academia de Shaormărie Online?
- Colectarea eficientă a taxelor și încasări corecte la bugetul local, fără favoritism. Toate taxele locale se colecteaza legal. Nu există recuperatori ca în filmele de acțiune. Periodic, sistemul generează notificări care sunt trimise cetățenilor prin poștă.
- Stoparea sifonării și risipirii banului public! Aici nici măcar nu mai trebuie punctat că s-a răspuns la punctele anterioare. Dar dați-i omului un salariu decent! Curmați-i suferința! Angajați shaormarul undeva, dacă se poate pe bani publici!
Comentarii recente