idei

10 idei pertinente pentru un primar sau altul

Fel de fel de „Cavaleri ai Tristei Figuri”, de la zugravul cu pretenții de manager de proiect și valențe de viitor primar, la omniprezentul „Ninja de Maioneză”, toți au idei.  De la hipsterul care urăște câinii, pentru că probabil în altă viață a fost o pisică hăituită, la omul de legătură dintre fostul primar, Ion Stoica, și hârtia igienică, nici aceștia nu sunt lipsiți de idei. De la văcoșenia blondă care se vede mare om de televiziune și o arde pe Facebook mai abitir ca o adolescentă în căutarea penisului pierdut, la creatura care face acte aproape contabile într-un mediu plin de bărbați care nu ar privi-o ca pe o femeie nici dacă ar pierde un pariu, idei, idei, peste tot! Deci, de la coafeză la ospătar, de la profesori fără catedră, la afaceriștii fără un ban în buzunar, toți se cred specialiști în administrație publică, management, urbanism, peisagistică etc.

Și toți dau idei, de tipul „ar trebui făcut”, „nimeni nu s-a gândit la asta”, „este necesar să avem și noi” etc.

Așadar, primarul unei localități (care oricum e de obicei un tip lipsit de idei) ar trebui:

idei

#idei 1 Să interzică zborul păsărilor deasupra localității, pe motiv că s-ar putea găinăța pe mașinile parcate, ca urmare, cetățenii ar putea deveni nemulumiți cheltuind bani la spălătoriile auto.

#idei 2 Să intervină la Patriarhie, care să intervină mai departe la Sfântul Duh sau unde este necesar, pentru ca toamna să nu mai cadă frunzele din arbori. Se știe cât de multe se adună pe jos, și serviciile primăriei refuză să intre în curțile oamenilor să le strângă.

#idei 3 Să interzică săpăturile în vederea introducerii canalizării sau rețelei de apă potabilă. Firmele mari, precum RAJA, ar trebui să aibă în dotare scule care să introducă țevile fără să se sape nimic în prealabil.

#idei 4 Pe lângă internetul gratis care ar fi trebuit de mult introdus în tot orașul, primarul ar trebui să identifice personal și apoi să se ocupe de implementarea gratuită a rețelei de cablu și televiziune, inclusiv telefonie fixă la toți locatarii blocurilor. Se știe că de obicei aceștia sunt mai necăjiți, altfel nu se poate explica de ce au restanțe atât de mari la întreținere, apă, gaz, curent electric etc. Ca bonus, câte un plin de motorină sau benzină, lunar, ar fi excelent!

#idei 5 Pentru că pe vremea Regelui, violul avea o cu totul altă interpretare, și pe vremea aceea, băștinașii bufteni puteau viola în voie, ar trebui dusă o campanie de viol colectiv sau de ce nu măcar să se organizeze câteva „Festivaluri ale Violului”. Nu contează că femeile s-ar opune, asta e și ideea, violul nu presupune consens. Festivalul să se țină la Știrbey, că tot e domeniu privat. Și ce dacă?!

idei

 

Pentru că în oraș sunt mulți competenți fără obiect de activitate, ar trebui înființate câteva asociații:

#idei A1 „Asociația Vânătorilor de Prepelițe cu Praștia”, care ar reglementa populația și răspândirea prepelițelor pe raza orașului;

#idei A2 „Asociația Peisagiști Fără Frontiere”, care să identifice cele mai năstrușnice locuri din oraș, ddne mintea lor bolnavă ar crea „oaze de frumusețe”;

#idei A3 „Asociația Zebre Libere”, care să propună treceri de pietoni oriunde i-ar tăia capul pe membrii ei;

#idei A4 „Asociația Cap de Cretă”, care să reglementeze și să redeseneze intersecțiile din oraș după logica proprie.

#idei A5 „Asociația Durex”, care să fie derivată din „Dura Lex”, dar nu neapărat, putând reprezenta și scuzele companiei omonime, cu privire la geneza unora. Această asociație ar trebui să reinterpreteze deciziile instanțelor locale și de ce nu, județene, după ceea ce cred cei din urbe, nu după ce spun Codul Penal, Codul Civil sau Codul Bunelor Maniere. Dezbaterile pe saitul de clevetiri locale reprezintă un atu în luarea deciziilor „corecte”.

calmeaza-te-durex-isi-cere-scuze-pentru-nasterea-ta.jpg

Iată așadar, 10 idei pentru un primar, 10 idei care pot fi preluate și de Consiliul Local, 10 idei pertinente, nu supte din degetul inmuiat în maioneză, 10 idei fără nicio legătură cu M10, despre care încă nu știm dacă este partid sau denumire de bloc buftean, 10…

*Acest text este un pamflet și nu aveți decât să-l tratați cum vreți. Cine se supără, mai stă o tură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.