Neluțu – Vijelia care a străbătut Buftea – ep.3: Zero om, Zero caracter, Zero realizări

Să purcedem așadar la cel de al treilea episod al serialului dedicat lui Ion Stoica, un episod realizat la cerere. Vom analiza la final care a fost cererea ex-primarului și de ce am decis să îi răspundem în acest mod, mult mai elegant decât ar fi meritat. Tilul, sugestiv, va releva în linii succinte „marile realizări” din „Epoca Neluțu”, cu documentare foto.

Realizări Ion Stoica: ZERO

– Autorizații de construcții – ZERO.

De-a lungul vremelnicului său mandat de patru ani, Ion Stoica nu a realizat niciun obiectiv de construcții în orașul pe care accidental a ajuns să-l conducă. Dacă aceste rânduri vi se par sau i se par mincinoase, îl provocăm pe fostul primar să publice (pe pagina sa de Facebook sau pe cea a „Scrotului”- care i-a devenit oficios, MĂCAR UNA-DOUĂ AUTORIZAȚII DE CONSTRUCȚII SEMNATE DE EL, ÎN TIMPUL MANDATULUI EXERCITAT). Sau poate să ne trimită aici, pe adresa redacției, dreptul său la replică, documentat.

Sau poate aceste „construcții”catastrofale care au rupt zeci de bielete în oraș, se numesc construcții (dimensiunile lor le recomandă pentru așa ceva) și noi nu știm. Oricum, nici pentru astea nu s-a eliberat vreo autorizație, deși puteau găzdui, în interior, până la 3-4 familii de pitici.

– Anvelopări ZERO

În perioada mandatului Stoica, anvelopările erau „ceva despre care s-a auzit la televizor”. Era mult prea complicat pentru o gândire simplă ca a lui, iar pe ajutorul „echipei” nu se putea baza, deoarece erau aleși „după chipul și asemănarea sa”, adică erau buni, în cel mai bun caz, să servească pe la mese. Și la ce anvelopări să se fi așteptat buftenii, când edilului îi ardea să ctitorească ceea ce avea să devină mai târziu „Bordelul Tiriștilor” de pe DN.7!

– Grădinițe/Creșe – ZERO

Știm că deja întindem coarda și că realizarea unei grădinițe presupune un efort supraomenesc pentru unii. Și când spunem „unii”, ne referim la Ion Stoica, acest demagog devenit specialist peste noapte. Pentru alții, este un act de normalitate: o grădiniță nouă este gata de dat în folosință în cartierul Buciumeni, în timp ce pe strada care duce către fosta fabrică de vată se ridică un complex care conține atât o grădiniță, cât și prima creșă din Buftea. În fine, Stoica era mai bun pe alte tipuri arhitectorale. Vezi foto

– Iuminat public – ZERO

Buftea nu a avut nevoie de iluminat public pentru că el, Soarele orașului, Ion Stoica, lumina precum un far care ghidează navele pe timp de furtună. Sesizați ironia, nu-i așa? Nu mai trebuie spus că în mandatul numitului, nu s-a realizat NICIO INVESTIȚIE ÎN ILUMINAT PUBLIC. Și dacă credeți că în aceste rânduri se fabulează, iată o imagine pe timp de zi, a podului de la Buciumeni, de la intrarea în oraș,. Nu există nicium stâlp de iluminat amplasat pe el, deci ce așteptări să fi avut de la o străduță mai dosnică? Păi să privim a doua fotografie, realizată în zona centrală a orașului, neprelucrată, ca să avem o imagine clară a beznei. Noi nu aveam nevoie de iluminat, noi aveam Lumina Vijeliei!

– Asfaltări – ZERO

Deși se lăuda (inclusiv pe panourile care l-au făcut celebru) cu zecile de kilometri de străzi asfaltate, orașul arăta cam așa pe vremea lui Stoica. Să lăsăm imaginile să grăiască de la sine:

– Extinderi școli – ZERO

Hai să fim serioși, extinderi de școli? Păi Neluțu iubea școala precum iubesc pisicle baia  cu apă rece! Unicele sale legături cu școlile din oraș erau cele prilejuite de renovări, de unde mai venea înapoi un leu de-o țuică! Iată ce tip de școală, ce tip de cultură promova Ion Stoica – bâlci și panaramă:

Și o putem ține așa întreaga zi. Cu poze, cu ce NU a făcut, ce ce ar fi trebuit să facă, dar să nu mai lungim pelteaua. Trecem pe modul listă:

-terenuri de sport – ZERO

– parcuri – ZERO

–  casă de cultură – ZERO

– cantină socială – ZERO

– reabilitare liceu ZERO

– săli de sport – ZERO

– toalete publice în oraș ZERO

– biserici – ZERO

-capele – ZERO

– locuințe de serviciu – ZERO

– piață agrolalimentară – ZERO

Ca să nu fim malițioși, să nu se spună că nu ilustrăm cum se cuvine articolul, avem câteva imagini și cu ultimul punct, respectiv piața agroalimentară a orașului Buftea, așa cum era în epoca de tristă amintire.

În concluzie:

Fostul edil a învățat să bage bățul prin gard, crezând că unii dintre noi au mintea scurtă și amintirile și mai scurte decât lista cărților pe care le-a citit până la vârsta asta. Nu este așa! Avem de toate și mai avem și acte, documente, fotografii, mărturii etc. Când bagi bățul în stup, îți asumi că iese albina (sau după caz viespea) și faci buba!

Însumând „realizările” sale, enumerate mai sus, am ajuns la fantastica sumă de ZERO, ceea ce îl pune fruntaș într-un top al primarilor din țară, la polul negativ. Credem cu tărie că soarta potrivnică nu l-a lăsat în scaunul de primar încă un mandat, căci în ritmul ăsta ajungea să atingă infinitul. Care infinit? Logic: MINUS INFINIT!

Să nu fim răi, o să adăugam și două realizări marca Ion Stoica, chiar dacă post-mandat:

– a scos „Scrotul la vedere” – oficiosul care se  bucură de o vagă anonimitate și care sare ca ars în apărarea lui „Il capo”, ori de câte ori apare ceva ce liderului nu-i convine.

– a reușit în niciun an de la reabilitare să mai comită (cel puțin) o faptă penală, înregistrând convorbiri telefonice private și mai apoi redând o parte (scoasă din context prin prelucrarea lor) ale acestora. Pentru aceasta, dragă Neluțule, îți dăm din casă ce va urma șice va urma și pentru scribii de la „Scrot”:

Lege 286/2009
Art. 226.
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

VA URMA

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.