Neluțu – Vijelia care a străbătut Buftea – ep.1: Panourile lui Stoica

Deoarece pagina de Facebook de casă al lui Ion Stoica și-a făcut un target din a dezinforma lumea și de a-l pune pe EL, cel ce (nu prea) stă în umbră – fiind vizibil ca un pui de cuc în lumina lanternei și continuă să  pună în cârca tuturor celor pe care-i consideră inamici fel de fel de bazaconii, am decis să deschidem „Cutia Pandorei” și să readucem la suprafață fel de fel de informații (susținute de documente – deci la primul termen de judecată vor fi și ele puse pe masă, nu vă faceți griji, prea-cinstiților!).

Așadar, prima parte a serialului de mic succes denumit Neluțu – Vijelia care a străbătut Buftea, se numește

Panourile lui Stoica

Ion Stoica, primarul din Buftea care mai mult a încurcat decât a realizat, s-a apucat temeinic să spulbere ultimele rămăşiţe ale banilor din bugetul local  2011, după un Stoicalion (Revelionul organizat de Stoica pentru protipendada din jurul său), o linie de transport, plus patru autobuze care nu folosesc nimănui (despre acestea vom reveni cu amănunte de-a dreptul picante și bine documentate), intensa spoială a străzilor „asfaltate” de firma de casă, Construcţii Complete, etc., așadar după toate astea, ce i-a trecut lui Stoica prin cap? A montat o sumedenie de panouri cu scop de afişaj stradal electoral, care anunţă pe cei care le citesc, ca da, strada respectivă a fost reparată şi reabilitată de Marele Neluţu, Ion Stoica pentru organele de specialitate, alături de aservitul său consiliu local, de la acea dată.

Costurile au fost suportate tot de proştii care v-au votat?

Sumedenia de panouri, 47 la număr, au costat 200.000.000 lei vechi fără TVA, adică 248.000.000 lei cu TVA. La un calcul simplu, aflăm că pentru un singur panou, care este compus dintr-o amărâtă de bucată de tablă de juma’ de metru pătrat, sudată pe una bucată de ţeavă ordinară, cu diametrul de 5-6 centimetri, vopsit în albastrul infinit al partidului care l-a propulsat pe Stoica, cu inscriptiile de rigoare, ei bine, Primăria Buftea a plătit nici mai mult, nici mai puţin de 5.276.595 lei şi ceva bănuţi. Dacă preferaţi în lei noi, e simplu: 527 lei şi 66 de bani, bucata. Adică cam cât ia un angajat la stat, salariul net,  pentru o lună de muncă (n.r. este vorba despre salariul net minim pe economie, la acea dată).

Cui folosesau panourile lui Stoica?

Lumea trecea pe lângă panouri, le privea şi înjura printre dinţi: „asta îi trebuia chelului, tichie de mărgăritar!”, sau „prostul nu e prost destul, până nu e şi fudul”, pentru că oricui îi era clar că fix Consiliul Local şi fix Ion Stoica sunt ultimii oameni care s-au ocupat de lucrările respective. Nu ei au săpat şanţurile, nu Stoica a rupt cazmaua în două, iar dacă a făcut-o, tot din banul public s-a făcut lucrarea, nu de la el din buzunar . Stoica voia un premiu pentru că şi-a făcut târâş-grăpiş datoria pentru care a fost votat cu patru ani în urmă (n.r. în anul 2008)? Oraşul trebuia să-i mulţumească că în patru ani şi-a adus vag aminte că este edil, în timp ce trei ani şi unsprezece luni a împărţit banul public cu prietenii de „familie”?  Și totuși… 527,66 lei/panou, înmulțit cu 47 de bucăți doar pentru a-ți etala ego-ul nu e „puțintel” cam mult? Mă rog, dacă se plătea din buzunarul propriu (unde știm cu toții că Ion Stoica nu accesa vreodată, deoarece creșteau arici), treacă-meargă, fiecare face ce vrea cu banii lui! Dar poala aia de bani pentru niște panouri inutile?! Era cam cât ajutorul de handicap plus cel de muritoare de foame pentru că au stat degeaba toată viața al celor trei surori-bombă care se umezesc la fiecare postare a „Scrotului la vedere” și aici vorbim de banii lor pe un an întreg!

Serial cu casa închisă

Așadar, aici se încheie primul episod. Vor mai urma, stați fără grijă! Asta pentru că, așa cum scriam în introducere, valeții lui Stoica, cei care emit idei pe pagina de Facebook – „Scrotul la vedere”, deși se cred anonimi și stau încă în umbră, trebuie să știe că tot ceea ce fac, se răsfrânge asupra „păpușarului” de serviciu. Cu alte cuvinte, nu bați câinele pentru că te latră, îi dai o scatoalcă proprietarului pentru că e incompetent!

Și da, spectacolul se joacă cu casa închisă, nu mai încercați să veniți cu oferte, nu avem nimic de vânzare sau cel puțin nimic din ce ați putea cumpăra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.