Campanie electorală: Costeluș revine în „șforță”!

Odată la patru ani, de sub piatra pe jumătate îngropată în noroi sub care stă, ca o râmă, se târăște către  lumină această creatură care a migrat până la frageda vârstă politică de 37 de ani, pe la vreo patru partide.

Costeluș

Expert în munca la negru (ne scuzați, nu e rasism), în construcții, pe care o practică cu succes, vine odată la patru ani, să dea buftenilor lecții de spirit civic, inițiativă, profesionalism și alte chestii supte din degetul plin de ciment cumpărat la negru (ups!).

Ce-l recomandă pe Costeluș? Nimic! Pe aceeași linie „politică” ca și „candidatul independent” Tobă, ambii sunt expeți  în nimic și părerologi de profesie. Cu deosebirea, pe care am punctat-o deja, că Costeluș (cacofonie asumată), ne dă mostrele extrase din puțul gândirii proprii doar din patru în patru ani, față de Robin Hood-ul local, care vomită zilnic venin și minciuni asumate.

Costeluș a poposit la ProRomânia, partid care după părerea multora este un apendice jenant al PSD, rupt din partidul-mamă de către „Micul Titulescu”, supranumit și „Pisicuț”, „Șarpele cu ochelari” „Puie Monta” etc. Aici era nevoie de „vasta” lui experiență politică dobândită din datul cu bidineaua pe la casele de prin județele învecinate, că la Buftea se practică munca legală, nu cea la negru. Deși lui Costeluș îi place (la) negru, dar nu de aceea insistăm asupra acestui cuvânt, pe care ne străduim să-l folosim ca adjectiv, nu neapărat ca substantiv, deși ne mai încurcă semantica asta câteodată.

Istoric de „politician”

Pornit la drum în anul 2012, de sub aripa PNL, a luptat fervent pentru candidatul de atunci, Gheorghe Pistol, pe care l-a susținut fără preget, îmbrăcat în galben și fluturând steagul galben libveral pe toate străzile din Buftea. Sună cunoscut, nu? Cam ca reziduul ăla de Georgică din „echipa Stoica”, măritat între timp prin fundul Moldovei, care și el reviune odată la patru ani să muște mâna care l-a hrănit, îmbrăcat, scos din mizerie, etc. Revenind la Costeluș, acesta prinde un loc în Consiliul Local Buftea, sub primul mandat al actualului primar, loc de care se dovedește nedemn și incapabil să-l ocupe prea mult timp. Se retrage din poziția de consilier local, lăsând în locul său o persoană cu discernământ și pregătire, că doar nu era să se ocupe de destinul buftenilor un agramat cu pretenții de formator de opinie! Urmează o perioadă în care a învârtit hârtii pe la societatea primăriei, General Serv, de unde este zburat (iarăși simplă coincidență de exprimare, nu ceva voit!) și lăsat să zboare liber (idem nota precedentă, nu am găsit altă exprimare),  către cele patru zări.

Costeluș Costeluș

Trezirea „șforței”

Nemulțumit că este incapabil să ducă o muncă cinstită, în echipă, inapt să urmeze ordine și planuri bine puse la punct de oameni cu mai multă pregătire decât el, se consideră neîndreptățit și se transformă în contestatarul primarului Gheorghe Pistol, împotriva căruia încearcă acum să candideze a doua oară. La prima încercare a dobândit vreo 150 de voturi, fiind așadar, pe bună dreptate, alegerea perfectă pentru ProRomânia, în demersul lor de a rămâne la coada eșichierului politic. Dealtfel, dacă urmăriți pagina sa de Facebook, veți vedea că în afara surorilor veșnic excitate și niciodată satisfăcute, Flori și Cristina, pozele pe care le postează, și în care seamănă cu un mexican care tunde la negru (scuzați, din nou!), gazonul pe o proprietate din Miami, nu strâng mai multe like-uri decât fotografia unei gutui uitate pe pervaz. Ba dimpotrivă!

Costeluș, astăzi

Recent a publicat o scrisoare deschisă, un fel de somație publică, în care el, Costelito del Muci Cacos, adică Costeluș (iar ne-a scăpat cacofonia), pe un ton imperativ, cere ceva,   ce nu am reușit să înțelegem, deoarece verbele se amestecă cu fel de fel de substantive și adjective, fără vreo noimă, timpii scrierii, precum și persoana sau numărul substantival se schimbă radical în timpul propoziției după cum a vrut autorul, care a uitat ca la final să insereze și opțiunea „PENTRU LIMBA ROMÂNĂ APĂSAȚI 1!

Pentru final, am decis să-l ajutăm pe candidatul acesta ciudat, cu un slogan de luptă electorală, parafrazându-l pe  marele contemporan Gigi Becali: „Du-te Costeluș, du-te”! Nu ne mulțumi Costeluș, decât după ce o să înțelegi substratul! Și încă una, inspirată din „Războiul Stelelor”, „Șforța fie cu tine, Costeluș”!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.